Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60

Ik ga op vakantie en ik neem mee: contactlenzen en lenzenvloeistof

Ik ga op vakantie en ik neem mee: contactlenzen en lenzenvloeistof

Ik ga op vakantie en ik neem mee: contactlenzen en lenzenvloeistof

U bent lenzendrager en gaat deze zomer op vakantie. Welke lenzen handig zijn om te gebruiken verschilt natuurlijk per persoon maar ook per vakantie en bestemming. In onderstaand artikel leest u waar u rekening mee dient te houden, wat u aan voorbereiding moet treffen als u met het vliegtuig reist en wat u kunt doen als u even geen beschikking hebt over lenzenvloeistof. Kortom, met onze hulp gaat u wat contactlenzen betreft, goed voorbereid op vakantie!

Lenzenvloeistof in het vliegtuig

De regels met betrekking tot het meenemen van vloeistoffen in de handbagage zijn flink aangescherpt. Het meenemen van vloeistoffen in het vliegtuig is alleen nog toegestaan in kleine hoeveelheden. Het gaat hierbij om hoeveelheden van maximaal 100 milliliter per type vloeistof. Lenzenvloeistof in het vliegtuig als handbagage is dus gewoon toegestaan, mits de hoeveelheid lenzenvloeistof niet meer is dan 100 milliliter. Lenzenvloeistof moet u op een speciale manier verpakken en laten controleren door de douane. U dient de vloeistoffen (met een maximale hoeveelheid van 100 milliliter) namelijk in een doorzichtige plastic zak te deponeren. Deze zak mag geen grotere inhoud hebben dan 1 liter en moet gesloten zijn wanneer u de douane passeert. Tip: vaak moet u de zak met vloeistoffen apart van uw overige handbagage laten controleren. Het kan daarom makkelijker zijn om de vloeistoffen alvast uit uw tas of koffer te halen. daglenzen op vakantie

Lenzenvloeistof vergeten op vakantie?

Er zijn verschillende noodoplossingen indien u uw lenzenvloeistof vergeten bent of uw lenzenvloeistof op is. Sommigen leggen hun lenzen in water, anderen in een zoutoplossing of zelfs in speeksel. Hieronder leest u wat het beste wel en niet kunt doen:

Do’s

  • Was uw handen goed en doe uw lenzen uit voordat u gaat slapen
  • Reinig nu uw ogen met water
  • Ga de volgende dag zo snel mogelijk op zoek lenzenvloeistof of laat u adviseren door een oogarts. Reist u via een organisatie? Neem contact op met de organisatie, leg de situatie voor en vraag naar de mogelijkheden. Veel reisorganisaties zijn voorbereid op dergelijke situaties.

Don’ts

  • Het gebruik van kraanwater ter vervanging van lenzenvloeistof is absoluut uit den boze. Kraanwater bevat namelijk amoeben. En deze amoeben bereiken via de lens het hoornvlies en kunnen ontstekingen veroorzaken. Gebruik dus GEEN kraanwater.
  • Ook speeksel wordt vaak genoemd als alternatief voor lenzenvloeistof en ook dat raden wij af. Net als bij kraanwater bestaat er besmettingsgevaar. Speeksel is NIET steriel.
  • Ook huisgemaakte zoutoplossingen en gedestilleerd water, zoals op internet veel als oplossing wordt aangedragen, desinfecteren het oog niet. Dit zijn dus geen goede oplossing!
Een hele fijne en natuurlijk zorgeloze vakantie gewenst!