Gratis verzending vanaf €60.

Liever dag- of maandlenzen?

banner groen hand lenzen daglenzen vs maandlenzen

Liever dag- of maandlenzen?

Zoals de naam al doet vermoeden, worden maandlenzen maximaal een maand gedragen voordat je ze moet vervangen door een nieuwe lens. Terwijl je daglenzen een hele dag draagt en ze daarna definitief weggooit. Het belangrijkste verschil tussen maandelijkse en dagelijkse contactlenzen is de zorg die de lenzen nodig hebben.

Maandlenzen moeten worden schoongemaakt en 's nachts goed worden bewaard in een lenshouder. Bij daglenzen moet je niets doen, ideaal voor mensen met een zeer drukke levensstijl.

Kan ik veranderen van maandlenzen naar daglenzen?

Dat is zeker een ja van ons! Overschakelen naar daglenzen kan een goede zet zijn voor jouw ogen. Daglenzen hebben fantastische voordelen. Boek hiervoor eerst een oogtest bij jouw oogzorgspecialist om te controleren of ze werken met jouw voorschrift.

Het goede nieuws is dat de meeste grote merken zowel maandlenzen als daglenzen aanbieden. Beide zijn ook verkrijgbaar in verschillende materialen, zowel torisch en multifocaal. Dit betekent dat er zeker een maand- of daglens is die ultiem gemak biedt en ideaal bij jou past.

Zijn daglenzen even duur als maandlenzen?

Daglenzen zijn duurder aangezien je elke dag een paar nieuwe lenzen moet insteken. Een voorraad maandlenzen voor 6 maanden kost jou minder vooraf, maar je moet ook rekening houden met onderhoud en lenzenvloeistof. Uiteindelijk komt het goedkoper uit dan daglenzen in de meeste gevallen.

Voor- en nadelen van dag- en maandlenzen

Daglenzen

Maandlenzen

Kost Duurder Goedkoper, zelfs met lenzenvloeistof
Kracht Dunne lens en scheurt gemakkelijk Dikkere lens en duurzamer
Hygiëne Elke dag schone en frisse lenzen dus minder risico Gevoelig voor vuiltjes tenzij goed gereinigd
Onderhoud Geen onderhoud nodig Lenzenonderhoud van groot belang
Verlies 365 lenzen nodig per jaar 12 lenzen nodig per jaar

Extra voordelen van daglenzen

  • Daglenzen zijn het gemakkelijkst, omdat je ze niet moet schoonmaken of onderhouden. Je stopt ze erin en op het einde van de dag gooi ze je weg. Zo herhaal je elke dag opnieuw.
  • Daglenzen geven jou meer flexibiliteit, indien je graag afwisselt met een bril. Je kan gemakkelijk afwisselen tussen een bril en daglenzen.
  • Ideaal voor mensen met allergieën, door de dagelijkse verwijdering van lenzen is er geen tijd voor ophoping van vuiltjes en allergenen.

Nieuwe lenzen proberen

Er zijn verschillende soorten contactlenzen beschikbaar, wij verstaan dat het niet gemakkelijk is om te beslissen welke lenzen het meest geschikt zijn voor jou zonder het juiste advies of ondersteuning. Als je meer informatie of hulp nodig hebt, aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen.

Mocht je nog twijfelen, kan je altijd gratis paslenzen bij ons aanvragen om de lenzen uit te testen. (zonder verzendkosten).

De meest gehoorde reden dat mensen overstappen op een andere soort of ander merk lenzen is vaak droge ogen. Als jij merkt dat je lenzen niet prettig aanvoelen of je snel last hebt van vermoeide of droge ogen. Dan is het belangrijk om te kijken voor een andere lens.