Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Zachte lenzen

Zachte lenzen

Zachte lenzen

Bij contactlenzen is er een globaal onderscheid te maken tussen harde contactlenzen en zachte contactlenzen. De harde lenzen zijn vormstabiel. Zachte lenzen zijn meegaand en passen zich aan aan de bolling van het oog. Dit komt doordat zachte lenzen uit absorberend materiaal bestaan. Ze nemen (traan)vocht op en blijven hierdoor soepel. Zo soepel dat ze zelfs dubbelgevouwen kunnen worden, zonder dat ze barsten of breken.

Wanneer kies ik voor zachte lenzen?

Er zijn verschillende redenen te benoemen om voor zachte lenzen te kiezen. Het grootste voordeel is de snelle gewenningstijd. Uw ogen hebben altijd te tijd nodig om te wennen aan contactlenzen. Bij zachte contactlenzen is dit voor uw ogen een stuk gemakkelijker. U kunt ze hierdoor vaker in en uit doen, om uw lenzen bijvoorbeeld af te wisselen met een bril. Ook hebben de lenzen een lage stofgevoeligheid. De lenzen vallen niet snel uit en blijven goed op hun plek zitten. Hierdoor zijn zachte lenzen geschikt voor verschillende soorten sporten, zoals bal- of contactsporten.

Welke zachte lenzen kies ik?

Zacht lenzen van Eyelens zijn verkrijgbaar in maandlenzen, 1-2 weeklenzen en daglenzen. U vindt deze categorieën in het linker menu op de webshop, onder de producten. Verder zijn er verschillende soorten zachte lenzen. Bijvoorbeeld zachte multifocale lenzen. Hierbij heeft u op elke afstand scherp zicht, doordat er verschillende sterktes gecombineerd zijn in de lens. Andere soorten zachte lenzen zijn silicone hydrogel lenzen en torische lenzen.

Zorg voor hygiëne!

Hygiëne is van groot belang bij zachte lenzen. Omdat de lenzen een vochtig karakter hebben is dit de ideale omgeving voor bacteriën om te groeien. Voor welk type zachte lens u ook kiest, het is belangrijk om de zachte lenzen dagelijks schoon te maken om de kans op ontstekingen te minimaliseren. Bij het inbrengen van zachte contactlenzen dient u eerst uw handen te wassen.