Gratis verzending vanaf €60 | Snelle levering | 20 jaar expertise

Wat zijn torische lenzen?

Wat zijn torische lenzen?

Wat zijn torische lenzen?

Misschien heeft u te horen gekregen dat u torische lenzen nodig heeft, of heeft iemand in uw omgeving die nodig. Wat zijn torische lenzen, vraagt u zich dan misschien af. Bij Eyelens maken we u graag wegwijs als het gaat om de vele verschillende lenzen die beschikbaar zijn. Torische lenzen bijvoorbeeld, zijn lenzen die speciaal bedoeld zijn voor mensen met een specifieke cilinderafwijking aan de ogen. Een afwijking als deze wordt ook wel astigmatisme genoemd. Torische lenzen zult u dus ook wel eens tegenkomen als astigmatisme lenzen of een andere soortgelijke term.

Wat doen torische lenzen bij astigmatisme?

Is er bij u sprake van astigmatisme, dan heeft u een ovaalvormig hoornvlies in plaats van een rond hoornvlies. Door deze afwijking ziet u (zowel van dichtbij als van veraf) onscherp omdat het licht niet op de juiste manieren wordt gebroken. Astigmatisme komt vaak voor in combinatie met verziendheid of bijziendheid.

Torische lenzen bevatten een cilinder, waardoor ze uw onscherpe zicht kunnen corrigeren. Het totale beeld wordt scherp op het netvlies geprojecteerd, waardoor u beter ziet. Ook in brillen en implantaatlenzen kan een torische lens worden verwerkt.

Wat zijn de beste lenzen voor mij?

In het assortiment van Eyelens vindt u verschillende soorten torische lenzen. Kies bijvoorbeeld voor een torische daglens, weeklenzen en maandlenzen. Zelfs torische dag- en nachtlenzen zijn bij ons verkrijgbaar. Wij adviseren iedereen die aan lenzen begint of overstapt naar een andere soort lens, om hun ogen goed te laten opmeten bij een opticien. Zo weet u zeker dat u de lens kiest die perfect is voor uw ogen. Kiest u de verkeerde lens, dan kan u hier last van ondervinden en voor uw ogen is dit uiteraard niet gezond. Weet u welke lenzen u nodig heeft, of heeft u zich goed laten adviseren, dan is het bestellen bij Eyelens zeer gemakkelijk. Vul uw gegevens in en krijg binnen vijf werkdagen al de bestelde torische lenzen in huis. Meer informatie over het bestellen en verzenden vindt u op de website.