Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60

Lenzen schoonmaken

Lenzen schoonmaken

Lenzen schoonmaken

Wanneer u daglenzen draagt, hoeft u uw lenzen niet schoon te maken. U vervangt ze immers iedere dag. Wanneer u maandlenzen draagt is lenzen schoonmaken is een belangrijk onderdeel. Het belang van contactlenzen schoonmaken moet u niet onderschatten. Wanneer u maandlenzen draagt zal het reinigen van uw lenzen een vast ritueel moeten zijn in uw avondroutine. Lenzen schoonmaken is belangrijk om ooginfecties of irritaties te voorkomen. Als u uw lenzen niet iedere dag schoonmaakt heeft u een verhoogd risico op ooginfecties. Daarnaast is lenzen schoonmaken bevorderend voor het draagcomfort van uw lenzen.

Hoe moet ik lenzen schoonmaken?

Bij lenzen schoonmaken is het belangrijk om te weten dat u uw lenzen altijd direct na het uitdoen dient te reinigen, en niet pas de volgende ochtend. Om zachte lenzen schoon te maken heeft u lenzenvloeistof nodig. Er zijn verschillende soorten lenzenvloeistof, maar het belangrijkste is dat de vloeistof lenzen reinigt, desinfecteert en verzorgt.

Zachte lenzen schoonmaken en harde lenzen schoonmaken

U dient eerst uw handen te reinigen voor u begint met lenzen schoonmaken. Hierna kunt u uw lens uit doen en in uw handpalm leggen. Vervolgens kunt u uw lens in uw handpalm leggen en uw lens schoonmaken met uw vingertop. Deze handelingen herhaalt u bij de andere lens waarna u de lenzen in de lenshouder kunt leggen. Bij harde contactlenzen werkt het reinigen hetzelfde, alleen dan met een lenzenvloeistof speciaal voor harde contactlenzen. Om harde contactlenzen brandschoon te krijgen kunt u ook voorzichtig de lenzen poetsen tussen duim- en wijsvinger. Dit is bij zachte lenzen wat lastiger.

Lenshouder reinigen

In de lenshouder kunt u uw lenzen veilig opbergen. Ook de lenshouder dient u regelmatig te reinigen om ooginfecties te voorkomen en om uw lenzen zo goed mogelijk te verzorgen. De lenshouder kan, net als de contactlenzen, met dezelfde lenzenvloeistof worden schoongemaakt.