Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Lenzen bestellen

Lenzen bestellen

Lenzen bestellen

Wanneer u lenzen bestelt, zijn er veel zaken waarop u dient te letten. Bent u op zoek naar zachte of harde lenzen? En passen daglenzen of maandlenzen beter bij u? Op deze pagina vindt u informatie over het bestellen van lenzen. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze. Lenzen bestellen wordt zo al iets makkelijker!

Zachte lenzen

Zachte lenzen zijn erg soepel. Dit komt mede door het absorberen van water of traanvocht. Een zachte lens kan zelfs dubbel worden gevouwen! Maar wat is nu het voordeel van zachte lenzen? Het grote voordeel is dat je er snel aan went. Ook zijn ze erg gemakkelijk af te wisselen met een bril. Bovendien is de kans klein dat ze verschuiven of uitvallen. Daarom zijn zachte lenzen erg geschikt tijdens het sporten.

Daglenzen of maandlenzen

Wanneer u heeft besloten zachte lenzen te bestellen, bent u al een hele stap verder. De volgende fase is het kiezen tussen daglenzen en maandlenzen. Dit is bij het lenzen bestellen erg belangrijk.

Daglenzen

Daglenzen zijn geschikt voor mensen die van gemak houden. Het dragen van daglenzen kost weinig tijd, omdat u ze niet hoeft schoon te maken. U draagt ze namelijk maar een dag en daarna gooit u ze weg. De volgende ochtend draagt u nieuwe lenzen.

Maandlenzen

Maandlenzen vervangt u pas na een maand. Elke avond maakt u ze schoon met lensvloeistof en ‘s nachts bewaart u ze ook in vloeistof. De volgende dag zijn uw lenzen schoon en doet u ze weer opnieuw in.

Voor- en nadelen

Voordat u begint met lenzen bestellen, dient het duidelijk te zijn dat de één meer is geschikt voor daglenzen en de ander beter bij maandlenzen past. Het ligt er maar net aan wat u belangrijk vindt. Het grootste voordeel van daglenzen is dat ze geen onderhoud nodig hebben. U draagt dus elke dag een schone, frisse lens. Wanneer u gevoelige ogen heeft, kunt u misschien beter kiezen voor maandlenzen. Deze zijn namelijk beschikbaar in verschillende materialen, zoals silicone hydrogel lenzen.