Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60

Dubbelfocus contactlenzen

Dubbelfocus contactlenzen

Dubbelfocus contactlenzen

Het kan voorkomen dat u, bijvoorbeeld op latere leeftijd, te maken krijgt met slechter zien op korte afstand. Dit komt omdat de ooglens minder soepel wordt en zich daardoor niet zo goed meer kan instellen op voorwerpen die dichtbij zijn. Problemen met lezen of het zien op een computerscherm kunnen hier een gevolg van zijn. Een bekende oplossing voor dit probleem is de leesbril, maar wist u dat er ook contactlenzen zijn die u hiervoor kunt gebruiken? Dit zijn dan de zogenaamde dubbelfocus contactlenzen, ook wel multifocale lenzen. De dubbelfocus lenzen hebben een sterkte voor zowel veraf als dichtbij. De mensen met een leesprobleem hoeven dus geen leesbril meer aan te schaffen naast hun gewone lenzen. De leesbril is min of meer al verwerkt in de dubbelfocus lens.

De werking van dubbelfocus lenzen

Hoe zorgt een dubbelfocus lens ervoor dat je zowel van dichtbij als van veraf goed ziet? Bij een dubbelfocus contactlens zitten er twee aparte zones in de lens. De bovenkant bestaat uit een sterkte voor veraf, terwijl de onderzijde een speciale leessterkte heeft. De onderkant van de lens is iets verzwaard, om te voorkomen dat de lens gaat ronddraaien in het oog. Mede door de verzwaring kan het in het begin even wennen zijn wanneer u deze lenzen gaat dragen.

Profiteer van de vele voordelen

Net als bij andere lenzen geldt voor dubbelfocus contactlenzen ook dat uw ogen goed gecontroleerd moeten worden voor u lenzen bestelt. Zo weet u zeker dat u de juiste sterkte en de juiste soort lenzen bestelt, wat uiteraard weer goed is voor de gezondheid van uw ogen. Heeft u het advies van een specialist? Dan kunt u eenvoudig uw lenzen online bestellen bij Eyelens. Bestelt u op een werkdag vóór 15.00 uur? Dan kan het product, mits het op voorraad is, vandaag al verzonden worden! Profiteer van de vele voordelen en bestel vandaag nog uw contactlenzen op Eyelens.nl.