Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Droge ogen lenzen

Droge ogen lenzen

Droge ogen lenzen

Veel lensdragers hebben last van droge ogen. In veel gevallen heeft dit te maken met het dragen van lenzen die niet geschikt zijn voor uw ogen. Ook verwarming, airco, lang achter de computer zitten of stof kunnen irritaties veroorzaken. Voorkom dit met passende lenzen in combinatie met de juiste vloeistof!

Oorzaken en klachten

Droge ogen ontstaan als er te weinig traanvocht wordt aangemaakt of als het traanvocht van onvoldoende kwaliteit is. Een andere oorzaak is het gebruik van verkeerde lenzen of lensvloeistof.

Deze oorzaken kunnen klachten veroorzaken variërend van milde irritatie tot het niet meer kunnen dragen van de lenzen. De ogen tranen, worden rood of geven het gevoel alsof er iets vuils in zit. Veelvoorkomende klachten zijn branderige droge ogen, wazig zien en irritatie. De klachten nemen vaak toe aan het eind van de dag, omdat de traanproductie in de loop van de dag verminderd.

De beste lenzen voor droge ogen

Er zijn een aantal oplossingen om droge ogen te voorkomen. De eerste uitkomst is het dragen van daglenzen in plaats van maandlenzen. Daglenzen zijn geschikter voor droge of gevoelige ogen, omdat u bij daglenzen geen lensvloeistof gebruikt. Lensvloeistof kan ook droge ogen veroorzaken. Er zijn daarom speciale lensvloeistoffen die geschikt zijn voor droge ogen. Bijvoorbeeld de Clens-100 comfort drops. Deze kunt u gebruiken in combinatie met elk soort contactlens om geïrriteerde en vermoeide ogen te verfrissen.

Silicone hydrogel lenzen

Silicone hydrogel lenzen zijn zachte lenzen die garant staan voor een goede doorlaatbaarheid van zuurstof naar het hoornvlies. Deze lenzen hebben minder water nodig, waardoor ze minder snel uitdrogen. Dit resulteert in comfortabele lenzen voor droge ogen. Neem bijvoorbeeld de sylicone hydrogel 1 Day Acuvue True Eye. Met de juiste lenzen in combinatie met de juiste lensvloeistof zijn droge ogen verleden tijd!

Extra tips tegen droge ogen

Naast bovenstaande oplossingen zijn dit ook een aantal tips die bij kunnen dragen aan het voorkomen van droge ogen:

  • Vermijdt ruimtes met airco
  • Knipper vaker
  • Verbeter de luchtvochtigheid in huis (waterbakken aan verwarming, luchtbevochtiger aanschaffen)
  • Draag lenzen alleen zo lang als aanbevolen
  • Reinig de lenzen elke dag grondig

Testlenzen

Probeer eens onze gratis testlenzen uit, dan weet u direct welke lens bij u past. Met de juiste lenzen in combinatie met de juiste lensvloeistof zijn droge ogen verleden tijd!