Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60

Daglenzen of maandlenzen

Daglenzen of maandlenzen

Daglenzen of maandlenzen

Wilt u weten of daglenzen of maandlenzen beter bij u passen? Wij vertellen u graag meer over de ins en outs van beide soorten contactlenzen om u zo te helpen bij deze overweging.

Daglenzen

Als u van gemak houdt, dan zijn daglenzen het meest geschikt voor u. Daglenzen zijn zachte contactlenzen die u maar een dag draagt. U gooit ze ’s avonds weg en doet de volgende ochtend nieuwe daglenzen in. U heeft geen lenshouder en lensvloeistof nodig, omdat u iedere dag een schone en frisse lens draagt. Het wordt onderdeel van het ochtendritueel; douchen, tanden poetsen en nieuwe lenzen indoen. Ook als u op dit moment nog een bril draagt en twijfelt tussen het dragen van daglenzen of maandlenzen, dan zijn daglenzen een goede optie. U kunt ze namelijk gemakkelijk afwisselen met een bril.

Maandlenzen

Veel mensen kiezen ervoor om maandlenzen te dragen. Er is keuze uit diverse typen maandlenzen. Dit zouden ook de perfecte lenzen voor u kunnen zijn. Maandlenzen vervangt u na een maand en ’s nachts worden ze bewaart in een speciale lenzenvloeistof. Ze zijn beschikbaar in verschillende materialen, waaronder silicone hydrogel. Dit zijn zachte lenzen die garant staan voor een goede doorlaatbaarheid van zuurstof naar het hoornvlies. Deze lenzen hebben minder water nodig, waardoor ze minder snel uitdrogen. Maandlenzen zijn over het algemeen minder soepel dan daglenzen en ze dienen dagelijks te worden onderhouden en gedesinfecteerd. Dit moet worden gedaan om er scherp door te kunnen blijven zien en om slijtage en ooginfecties te voorkomen.

Voordelen

De voordelen van daglenzen zijn dat u ze elke avond weg gooit en de volgende ochtend weer nieuwe frisse daglenzen indoet. Daglenzen hebben geen onderhoud en vloeistof nodig en zo heeft u dus nooit meer vervuilde lenzen. Ook kunt u ze gemakkelijk afwisselen met een bril. Een ander voordeel van daglenzen is dat het geen probleem is als u een lens kwijtraakt. Het grootste voordeel van maandlenzen is dat ze in verschillende materialen beschikbaar zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld multifocale lenzen en silicone hydrogel lenzen. Zo kunt u bepalen welk type maandlens het beste bij u past. Een ander voordeel van maandlenzen is dat de prijs meestal iets lager ligt dan die van andere zachte lenzen zoals daglenzen. Hier staat echter tegenover dat dragers van daglenzen geen lenzenvloeistoffen en lenzenbakjes meer hoeven te kopen. Wat dat betreft kosten daglenzen dus relatief gezien niet meer dan andere soorten contactlenzen. Nu we de verschillen tussen daglenzen en maandlenzen en de voordelen van beide contactlenzen op een rijtje hebben gezet, zou u de keus kunnen maken. Het hangt ervan af welke afweging u maakt. Vindt u gemak en onderhoud het belangrijkste of toch de keus uit verschillende soorten contactlenzen? Hier kunt u uw uiteindelijk keuze op afstemmen.