Gratis verzending vanaf €60.

Contactlenzen kinderen: wel of niet?

Contactlenzen kinderen: wel of niet?

Contactlenzen kinderen: wel of niet?

Wanneer u merkt dat uw kind minder goed ziet, komen er waarschijnlijk allerlei vragen in u op. Moet mijn kind een bril dragen, kunnen dit ook lenzen zijn, vanaf welke leeftijd kan dit, is dit schadelijk voor de ogen van mijn kind? Veel mensen denken dat contactlenzen voor kinderen niet geschikt zijn, maar het tegenovergestelde is waar. Kinderen kunnen tegenwoordig prima lenzen dragen, in sommige gevallen wordt het zelfs geadviseerd. Wel is het uiteraard zeer belangrijk dat de ogen goed worden opgemeten, dat het kind niet te vroeg lenzen gaat dragen en dat u uiteraard voor de juiste lenzen kiest. Hetzelfde geldt voor volwassenen.

Lenzen bij kinderen: op welke leeftijd?

Op welke leeftijd kunt u uw kinderen al lenzen laten dragen? Bij die overweging is het belangrijk dat u kijkt of uw kind om medische of om cosmetische redenen lenzen nodig heeft. Er zijn jonge kinderen (denk hierbij aan drie tot vijf jaar) die worden geadviseerd lenzen te dragen, omdat ze dit medisch gezien nodig hebben. Dit geldt bijvoorbeeld wanneer ze een staaroperatie hebben gehad. Het is dus prima mogelijk dat kinderen op jonge leeftijd al lenzen dragen. In normale gevallen wordt de leeftijd van 6-8 jaar aangehouden als minimale leeftijd. Hiervoor wordt gekozen omdat kinderen tot hun achtste levensjaar nog een lui oog zouden kunnen ontwikkelen.

Jonge kinderen mogen en kunnen dus lenzen dragen, maar wilt u uw kind zelfstandig kunnen laten omgaan met de lenzen, dan wordt gedacht van een leeftijd van tien tot twaalf jaar. Dan begrijpt een kind dat het deze verantwoordelijkheid heeft, en kunt u uw kind goed leren hoe hij of zij met het dragen en schoonmaken van de lenzen moet omgaan.

Een goed advies is zeer belangrijk

Laat u goed adviseren alvorens u op zoek gaat naar de juiste lenzen voor kinderen. Voor de eerste meting van de ogen kunt u het beste contact opnemen met een oogarts. Deze zal u doorverwijzen naar een opticien. Heeft uw kind lenzen nodig, en niet onbelangrijk, wíl uw kind contactlenzen? Vraag dan om advies, zodat u de juiste lens kiest voor de ogen van uw kind. U zult veel verschillende lenzen tegenkomen. Belangrijk is dan dat u een lens kiest die de gezondheid van de ogen van uw kind bevordert en een lens die bovendien comfortabel is om dagelijks te dragen. Bij Eyelens vindt u altijd contactlenzen en -vloeistof van de beste kwaliteit.