Gratis verzending vanaf €60 | Snelle levering | 20 jaar expertise

6 Tips voor reizen met contactlenzen

6 Tips voor reizen met contactlenzen

6 Tips voor reizen met contactlenzen

Of u nu het vliegtuig pakt naar een tropisch oord, met de auto Frankrijk in trekt, of op fietsvakantie naar de Zeeuwse kust gaat; als lensdrager heeft u rekening te houden met het vervoeren en dragen van uw contactlenzen. Deze 6 tips maken het reizen met contactlenzen een stuk gemakkelijker. Zo gaat u goed voorbereid op reis.

1. Vliegen met lenzenvloeistof in uw handbagage

In uw handbagage mag u flesjes vloeistof van 100 ml per stuk meenemen tijdens het reizen per vliegtuig. Maximaal 10 stuks, dus 1 liter in totaal. Let op: deze flesjes dienen een maximale inhoud van 100 ml (of minder) te hebben. Grotere flessen lenzenvloeistof zijn alleen toegestaan in het bagageruim. Ook wanneer deze al gedeeltelijk leeg zijn. Tip: Gebruikt u daglenzen? Neem een extra setje mee in uw handbagage zodat, wanneer uw koffer onverhoopt zoekraakt, u altijd uw contactlenzen bij de hand heeft. Bekijk ook zeker onze verschillende mogelijkheden van flight packs.

2. Pas op met zonnebrandcrème

Zonnebrandcrème en contactlenzen gaan helaas niet goed samen. Om slecht zicht en irritatie in uw ogen te voorkomen adviseren wij u uw contactlenzen in te doen vóórdat u uzelf (of iemand anders) insmeert. Vergeet ook niet uw handen grondig te wassen voordat u uw contactlenzen uitdoet. Zo geeft u zweet en restjes zonnebrandcrème geen kans uw lenzen binnen te dringen.

3. Voorkom droge ogen

Hoe heerlijk het water ook is, het is nooit zo schoon als het eruit ziet. Bedenk dat zon en zee kunnen zorgen voor oogirritatie. Maar ook airconditioning in de auto, het vliegtuig of de hotelkamer kunnen ervoor zorgen dat uw ogen droog aanvoelen. Wij adviseren om voor de zekerheid oogdruppels mee te nemen om die vervelende droge ogen te voorkomen.

4. Bewaar lenzenvloeistof op een koele plaats

Handig om te weten als u naar een warm land gaat reizen: lenzenvloeistof kan bewaard worden op een plek waar het tussen de 4 en 25 graden is. Bewaar uw lenzenvloeistof op een schaduwrijke plaats, zeker niet in de zon. Bij hogere temperaturen verliezen ze namelijk hun werking.

5. Probeer eens daglenzen

Als u normaal geen daglenzen draagt, is de vakantie de ideale periode om ze eens uit te proberen. Ze worden slechts 1 dag gedragen. Het meenemen van lenzenvloeistof is daarom overbodig. Daarbij zijn daglenzen goed te combineren met het dagen van een zonnebril zonder sterkte. Bedenk ook dat de hygiëne rondom het bewaren van uw lenzen op uw vakantiebestemming anders is dan thuis. Met daglenzen heeft u hier geen omkijken naar.

6. Vergeet uw bril niet

Draagt u naast uw contactlenzen ook weleens een bril? Neem deze voor de zekerheid mee op reis. Bij oogirritatie, droge ogen, diefstal of verlies van uw contactlenzen heeft u altijd een plan B en kunt u ongestoord genieten van uw welverdiende vakantie!

Fijne reis!