Gratis verzending vanaf €60 | Snelle levering | 20 jaar expertise

3 tips voor lensdragers tijdens de vakantie

3 tips voor lensdragers tijdens de vakantie

3 tips voor lensdragers tijdens de vakantie

Eyelens.nl geeft in dit artikel advies aan lensdragers om lensproblemen tijdens de zomervakantie te voorkomen. Met deze 3 tips kun je optimaal van je vakantie genieten, zonder dat je moeilijkheden ondervindt bij het dragen van lenzen.

Zorg voor een extra paar lenzen

Op vakantie is het altijd handig om een extra paar lenzen bij je te hebben. Het kan bijvoorbeeld gebeuren dat je een lens kwijt raakt. Op vakantie kan dit erg vervelend zijn, hoe kom je nou zo snel aan nieuwe lenzen? Eyelens.nl adviseert je daarom om goed voorbereid op reis te gaan, zodat dit probleem snel is opgelost.

Eyelens.nl raadt aan om te zorgen voor een paar extra daglenzen voor tijdens je vakantie. Bij daglenzen heb je namelijk geen vloeistoffen nodig, waardoor dit bijzonder handig is voor op vakantie! Wanneer je voor 15.00 uur bestelt worden de lenzen bovendien door Eyelens.nl op dezelfde dag nog verzonden, indien voorradig. Op deze manier kun je goed voorbereid op reis!

Tip: Je kunt bij Eyelens.nl voor je vakantie een set daglenzen uitproberen, zodat je de juiste daglenzen hebt voor een perfecte vakantie.

Zorg voor voldoende lenzenvloeistof in het vliegtuig

Door het klimaat in het vliegtuig kun je als lensdrager sneller last krijgen van droge ogen, zeker bij langere vluchten. Extra lenzenvloeistof is dan niet overbodig. Denk hierbij aan de toegestane hoeveelheid vloeistof dat wordt toegestaan bij de douane! Eyelens.nl raadt aan om te kiezen voor lenzenvloeistof in een reisverpakking. Zo loop je geen risico om te veel vloeistof bij je te hebben en kun je toch je ogen vochtig houden tijdens de vlucht.

Ontspan je ogen om oog-irritaties te voorkomen

Jeukende of brandende ogen op vakantie kun je voorkomen of verminderen door je ogen zo gezond mogelijk te houden. Naast de bekende tips zoals het mijden van airco zijn er ook oefeningen die heel makkelijk uit te voeren zijn en zullen helpen om je ogen weer te ontspannen en je minder kans hebt op irritaties of reacties op wisselende (weers)omstandigheden.

Palmeren is bijvoorbeeld een goede oefening om je ogen helemaal tot rust te laten komen. Zorg hierbij dat je de ellebogen goed kunt ondersteunen. Sluit je ogen, leg je vingers over elkaar heen en doe je handpalmen over je ogen, lichtjes tegen de slapen aan. Je handen raken je ogen hierbij niet. Wanneer je lichtflitsen of kleuren ziet komt dit door spanning. Perfect zwart betekent in dit geval dat je ogen volledig ontspannen zijn.

Eyelens.nl wenst je een ontspannen vakantie

Ontspanningsoefeningen en goede voorbereidingen kunnen je helpen om helemaal te relaxen tijdens je vakantie. Twijfelt u aan het aanschaffen van bepaalde producten of heeft u persoonlijk advies nodig over uw lenzen? Neem contact op met Eyelens.nl door te mailen naar info@eyelens.nl of bellen naar 040-7850584.