Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Welke lenzenvloeistof is de perfecte match voor uw lenzen?

Welke lenzenvloeistof is de perfecte match voor uw lenzen?

Welke lenzenvloeistof is de perfecte match voor uw lenzen?

De meeste klachten van mensen die lenzen dragen komen voort uit een verkeerde keuze lenzenvloeistof. Goedkope lenzenvloeistoffen kunnen het comfort wegnemen van goede lenzen. Niet alle lenzenvloeistoffen zijn dus geschikt voor alle lenzen.

Het klinkt misschien een beetje gek, de perfecte match voor uw lenzen. Toch heeft het kiezen van de juiste vloeistof wel wat weg van daten. Het is een zoektocht naar de juiste match. Heeft u hem gevonden? Wilt u nooit meer anders! In deze blog laten we zien welke lenzenvloeistof het beste bij uw lenzen past.

Wat is lenzenvloeistof?

Lenzenvloeistof is niet alleen maar een beetje vocht om uw lenzen in te bewaren. Het is veel meer dan dat. Als u lenzen draagt dan is het draagcomfort erg belangrijk. Vuil, bacteriën en irritaties kunnen het comfort beïnvloeden. Het is dus van belang om uw lenzen schoon te houden.

Lenzenvloeistof spoelt, desinfecteert en bevochtigd je lenzen. Daarnaast kunt u uw lenzen in de vloeistof bewaren. De vloeistoffen verwijderen zelfs bacteriën, schimmels en eiwitaanslag. Zo start u elke dag weer met een schoon paar lenzen die comfortabel zitten.

Welke soorten lenzenvloeistoffen zijn er?

Er zijn verschillende soorten lenzenvloeistoffen op de markt. Er is namelijk niet één soort lenzenvloeistof voor alle lenzen. De ingrediënten in lenzenvloeistoffen kunnen sterk van elkaar verschillen. Er is lenzenvloeistof voor zachte lenzen, voor harde lenzen en lenzenvloeistof voor gevoelige ogen.

Daarnaast verschillen lenzen ook vaak van samenstelling. Tegenwoordig heb je

siliconen hydrogel lenzen

, deze lenzen hebben weer andere vloeistof nodig dan normale lenzen.

De alles-in-één-lenzenvloeistof

Een alles-in-één-vloeistof verwijdert bacteriën, schimmels en eiwitaanslag, desinfecteert, bewaart en bevochtigd de lenzen. Dit is precies wat u wilt bij een lenzenvloeistof. Maar let op, want er zitten ook verschillen in de all in one lenzenvloeistoffen. Als voorbeeld nemen we twee alles-in-één-vloeistoffen van OPTI-FREE.

OPTI-FREE heeft twee verschillende alles-in-één-lenzenvloeistoffen.

De Express lenzenvloeistof reinigt, desinfecteert en bewaart lenzen. U hoeft uw lenzen niet meer schoon te wrijven met de rub techniek. Dit is een no-rub vloeistof. Geschikt voor alle soorten zachte contactlenzen, inclusief de hydrogel en siliconen hydrogel lenzen.

De Puremoist is het neusje van de zalm. Naast de eigenschappen van de Express is de Puremoist ontworpen met het HydraGlyde Moisture matrix systeem. Er komt een kussen rond je lens van vocht. Hierdoor blijft je lens de gehele dag door vochtig. Dit zorgt voor een zeer comfortabel gevoel.

Zoals u kunt zien zitten er kleine verschillen tussen de alles in één lenzenvloeistoffen. Toch kunnen deze kleine verschillen invloed hebben op het comfort van uw lenzen. Wilt u meer weten over alle verschillen? Neem contact op met de lenzen experts van Eyelens.

De alles-in-één-tip van Eyelens

Onze tip voor een all in one vloeistof is de: Biotrue multi-purpose solution van Bausch en Lomb. Deze vloeistof is geschikt voor zachte lenzen, inclusief siliconen hydrogel lenzen. De lenzenvloeistof is ontwikkeld naar hoe het oog zich op natuurlijke wijze bevochtigd, reinigd en onderhoud.

Het heeft de PH-waarde van echte tranen, bevat een natuurlijke bevochtiger van het oog en houdt de traan proteïnen actief. Het helpt de lenzen tot wel 20 uur vochtig te houden!

Multipack bio true lenzenvloeistof
Mulipack Biotrue lenzenvloeistof

Lenzenvloeistof met waterstofperoxide

Waterstofperoxide reinigt uw lenzen zeer grondig. Toch is het zacht voor uw lenzen. Lenzenvloeistof met waterstofperoxide is zeer geschikt voor mensen die allergisch zijn voor conserveringsmiddelen of gevoelige ogen hebben.

Waterstofperoxide wilt u niet zomaar in uw oog krijgen. Daarom mag u de vloeistof nooit rechtstreeks in uw oog druppelen. Sommigen vloeistoffen met waterstofperoxide worden tijdens het bewaren omgezet in een neutrale stof. Dan kunt u zonder problemen uw lenzen weer in doen. Bij sommigen vloeistoffen is dit niet het geval. Dan moet u de lenzen afspoelen met een neutraliserende vloeistof.

Lees de bijsluiter altijd goed door voor gebruik. U kunt ook contact opnemen voor meer informatie over het gebruik van lenzenvloeistof met waterstofperoxide.

De Eyelens lenzenvloeistof tip voor gevoelige ogen

Wilt u een vloeistof met waterperoxide proberen? Wij raden het

EasySept peroxide contactlens verzorgingssysteem

aan. Deze vloeistof reinigt uw lenzen in 6 uur. Het desinfecteert micro-organisme en zorgt gegarandeerd voor een perfecte reiniging. De EasySept peroxide is een vloeistof vrij van conserveringsmiddelen.

Het verzorgingssysteem is voorzien van een verbeterde lenzenhouder. Deze lekt niet en is gemakkelijk in gebruik. Veilig te gebruiken bij alle zachte week-, twee-weken- of maandlenzen.

EasySept lenzenvloeistof verpakking
EasySept lenzenvloeistof met waterperoxide

Professioneel advies voor goede lenzenvloeistof

U kunt gemakkelijk bij Eyelens de geschikte lenzenvloeistof online bestellen. Mist u persoonlijk advies? Wij denken graag met u mee. Met onze expertise en jarenlange ervaring weten we veel over de contactlenzen markt. We helpen u graag bij het kiezen van de juiste lenzenvloeistof bij uw lenzen.