Gratis verzending vanaf €60.

Zó kunt u eiwitaanslag op lenzen verwijderen

Zó kunt u eiwitaanslag op lenzen verwijderen

Zó kunt u eiwitaanslag op lenzen verwijderen

Kent u het beeld, wanneer u uw lenzen in doet, dat u wazig ziet? Vaak is de oorzaak eiwitaanslag. Eiwitaanslag is een laagje vettigheid op uw lenzen. Door het vettige laagje wordt uw beeld wazig. Dit is heel erg vervelend, want je ziet er minder goed door.

Eiwitaanslag verwijderen is een kwestie van goed schoonmaken. Dit kan met lenzenvloeistoffen die lenzen beter reinigen op een natuurlijke manier: de 2-fase-systeem vloeistoffen.

Oorzaak eiwitaanslag op lenzen

Eiwitaanslag, ook wel eiwitafzetting, kan verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen ontstaat eiwitaanslag door verminderd traanvocht of een veranderde hormoonhuishouding. Het kan ook zijn dat je allergisch of gevoelig bent geworden voor de bewaarvloeistof die je gebruikt.

Het is eerst van belang dat u weet waar de eiwitaanslag vandaan komt, voordat u er iets tegen kan doen. Wilt u weten wat de oorzaak is? Neem dan contact op met je contactlens- specialist.

Heeft u geen contactlensspecialist? Kijk dan op Nationale-oogzorgbon.nl

Eiwitaanslag verwijderen met een 2-fase-systeem

Lenzenvloeistof met een 2-fase-systeem zijn hard voor bacteriën, maar zacht voor uw lenzen. De meeste 2-fase vloeistoffen zijn op basis van waterstofperoxide en conserveermiddel vrij. De waterperoxide lenzenvloeistof mag nooit direct in uw ogen, maar alleen in de bijgeleverde lenshouder.

De vloeistof reinigt de lenzen en verwijdert de eiwitaanslag van de lenzen. Dan wordt de vloeistof automatisch geneutraliseerd en omgezet in een inzetvloeistof, dit proces duurt zes uur. Zodra de lenzen zijn geneutraliseerd, kunt u uw lenzen weer in doen. Normaal gesproken doet u de lenzen in de houder met de vloeistof voor het slapen gaan en s’morgens zijn de lenzen weer klaar voor gebruik.

Kies de juiste lenzenvloeistof tegen eiwitaanslag

U kunt uw lenzen dus goed reinigen met een goede lenzenvloeistof. Een agressieve lenzenvloeistof doodt 99% van de micro organisme en verwijdert eiwitaanslag. Wij hebben een ruim assortiment lenzenvloeistof die op basis is van waterstofperoxide t.w..

De lenzenvloeistof met een 2-fase-systeem zijn Easysept van Bausch+Lomb, AoSept plus van Alcon, Refine One Step van CooperVision, Optiview Alpha perox van Optitrade en Ote Monosept van Ote.

Lees voor het gebruik altijd de bijsluiter van uw lenzenvloeistof.

Uw lenzen perfect schoon met BioTrue lenzenvloeistof

Een alternatief met conserveringsmiddel is de BioTrue Multi-Purpose Solution, een effectieve all-in-one lenzenvloeistof.

De BioTrue Multi-Purpose Solution is zeer geschikt om uw lenzen grondig schoon te maken. Hij desinfecteert op een effectieve manier de mirco organisme. Deze vloeistof is niet op basis van waterstofperoxide, maar heeft 6x minder chemische bestanddelen dan andere lenzenvloeistoffen.

Daarnaast kan eiwitaanslag ontstaan door te weinig traanvocht. De BioTrue lenzenvloeistof heeft een automatische bevochtiger, waardoor uw ogen 20 uur bevochtigd blijven. De pH waarde zijn gelijk aan gezonde tranen.

Naast het verwijderen van eiwitaanslag bevordert dit ook het draagcomfort.

Andere oorzaken van eiwitaanslag

Eiwitaanslag is niet alleen heel vervelend, maar het kan ook duiden op een ander probleem.

Het is dus de moeite waard om te laten uitzoeken waar het probleem precies vandaan komt. Dit kunt u het beste doen bij een opticien / contactlensspecialist.

Wilt u na het advies van uw specialist gaan overstappen op andere lenzen of vloeistof? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment lenzen en lenzenvloeistoffen. Komt u er niet uit, neem dan gerust contact op met onze klantenservice.