Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Welke lenzen kies je als je een cilinderafwijking hebt?

Welke lenzen kies je als je een cilinderafwijking hebt?

Welke lenzen kies je als je een cilinderafwijking hebt?

Als je te maken hebt met een cilinderafwijking, moet je op zoek gaan naar contactlenzen die deze afwijking goed corrigeren. Maar wat is een cilinderafwijking precies? Eigenlijk houdt het in dat je oog geen mooi bolvormig hoornvlies heeft, zoals de bedoeling is. De kromming van het vlies is in een bepaalde richting anders dan normaal. Wat dit als gevolg heeft, is dat je oog niet één brandpunt, maar twee brandlijnen heeft. Dit klinkt erg ingewikkeld, maar met de juiste lenzen hoef je hier niet veel last van te hebben.

Op onderstaande afbeelding, afkomstig van de website https://www.exetereye.co.uk, zie je hoe een oog met astigmatisme is gevormd ten opzichte van een ‘gewoon’ oog.

cilinderafwijking

Torische lenzen bij Eyelens

Je kiest dan namelijk voor lenzen met cilinder. Dit is in feite een contactlens met twee sterktes. Je kent de cilinder lenzen wellicht ook onder de naam

torische lenzen

. De torische lenzen binnen ons assortiment zijn van wereldwijd opererende fabrikanten van A-merken, zoals Alcon, Bausch & Lomb, Ciba Vision, CooperVision, Johnson & Johnson en Optiview. Als je deze lenzen gebruikt, zul je aanzienlijk scherper gaan zien.

Laat je adviseren voor je kiest

Lenzen met cilinder, ook wel torische lenzen, zorgen ervoor dat het totale beeld weer scherp op het netvlies wordt geprojecteerd. Je hebt dus niet langer last van de cilinderafwijking. De torische lenzen zijn tegenwoordig zo goed dat je ze erg lang comfortabel kunt dragen, maar het is wel van belang dat je écht de goede lenzen kiest. Daarom moet je, zeker voordat je online bestellen, echt een controle laten uitvoeren bij je specialist. Die kan je namelijk precies vertellen wat op dit moment de behoefte is van je ogen, en wat voor jou de meest gezonde keuze is. Uiteraard mag je ook altijd contact opnemen met de

klantenservice van Eyelens

, als je vragen hebt over de lenzen en hoe ze precies werken.