Gratis verzending vanaf €60 | Snelle levering | 20 jaar expertise

Lenzen en droge ogen: wat kun je hieraan doen?

Lenzen en droge ogen: wat kun je hieraan doen?

Lenzen en droge ogen: wat kun je hieraan doen?

Een aanzienlijke hoeveelheid Nederlandse lenzendragers heeft wel eens last van droge ogen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. We noemen er een paar:

  • werken in een ruimte met airconditioning of centrale verwarming
  • te lang geconcentreerd naar een (computer)scherm kijken
  • verkeerde lenzen dragen
  • je lenzen langer inhouden dan de bedoeling is
  • irritatie ondervinden van (sigaretten)rook
  • last hebben van bijvoorbeeld allergieën

Gelukkig is er goed nieuws: in de meeste gevallen is er een oplossing voor je klachten! Eyelens biedt naast kwalitatief hoogwaardige lenzen en lenzenvloeistof namelijk ook een breed assortiment oogdruppels, die zorgen voor langdurig comfort terwijl je lenzen draagt.

De HYLO-lijn

Met de HYLO Eye Care producten zit je eigenlijk altijd goed, welke soort droge ogen klacht je ook hebt. Wanneer je op onze website het aanbod oogdruppels bekijkt, zie je dat we verschillende producten van HYLO aanbieden. Zo zijn er de HYLO-CARE, HYLO-COMOD, HYLO-DUAL, HYLO-FRESH, HYLO-GEL en HYLO-PARIN. Deze oogdruppels verschillen natuurlijk iets van elkaar qua kenmerken, maar je kunt hier altijd gebruik van maken als je op zoek bent naar een kwalitatief hoogwaardig product zonder conserveringsmiddelen. Schaf je bij Eyelens oogdruppels van HYLO aan in combinatie met lenzen en/of lenzenvloeistof? Dan wordt je product alleen maar voordeliger.

Bekijk nu het volledige assortiment!

Blink

Bij Eyelens vind je ook verschillende producten van Blink, bijvoorbeeld de

Blink Intensive Tears

en

Blink Contacts

. Ook deze oogdruppels zijn uitermate geschikt voor lensdragers die op zoek zijn naar nét iets meer bevochtiging voor hun ogen. Met dit soort druppels kun je je lenzen langer comfortabel dragen, en heb je aan het einde van de dag geen last van irritaties of vermoeide ogen. Heb je vragen over de oogdruppels in ons assortiment, of over het druppelen zelf? Neem dan gerust eens contact op met onze klantenservice, we helpen je graag.

Zorg ervoor dat je de juiste lenzen draagt

Welke producten je ook gebruikt om je ogen extra te bevochtigen, het is zeer belangrijk dat je begint bij het begin: zorg ervoor dat je de juiste lenzen kiest! Laat je ogen regelmatig controleren zodat je weet of je zicht nog hetzelfde is, en of de behoefte van je ogen niet is veranderd. Ben je niet tevreden over de lenzen die je nu draagt, consulteer dan eerst een specialist voordat je overstapt naar een ander paar. Ook is het natuurlijk van belang dat je je lenzen draagt zoals dat bedoeld is: lees daarom goed de bijsluiter en draag je lenzen niet langer dan op de verpakking staat! Ook je lenzenvloeistof heeft een houdbaarheidsdatum waar je rekening mee moet houden.

Bij Eyelens zien we dat lang niet iedereen jaarlijks een controle laat uitvoeren, en dat is natuurlijk zonde. Inmiddels zijn er initiatieven als de Nationale Oogzorgbon, waarmee je voor een vast bedrag een bon koopt. Met deze bon kun je bij verschillende deelnemende opticiens en specialisten terecht voor een uitgebreide oogcontrole! Bekijk de

website van de Nationale Oogzorgbon

voor meer informatie.