Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Lenzen dragen in de winter: hier moet je rekening mee houden

Lenzen dragen in de winter: hier moet je rekening mee houden

Lenzen dragen in de winter: hier moet je rekening mee houden

Na een mooie zomer gaan we toch echt langzamerhand richting de koudere maanden. Als lenzendrager, maar ook als je geen lenzen draagt kun je last krijgen van de koude, droge lucht in de winter. Als je lenzen draagt, heb je hier vaak iets sneller of meer last van en is het fijn als je er van tevoren rekening mee kunt houden. In dit artikel geven we je graag enkele tips, zodat je deze periode misschien iets prettiger doorkomt.

winter landschap

Waar krijg je mee te maken in de winter?

In de winter is er vaak sprake van droge, koude lucht. Deze lucht op zich is niet eens altijd vervelend voor je ogen, maar het wordt vaak onprettig wanneer je dan binnen de verwarming of kachel aanzet. Binnen is dan weer droge, wárme lucht. De droge lucht en deze overgang zorgen ervoor dat je last kunt krijgen van je ogen, zeker als je contactlenzen draagt. Het is dan heel belangrijk om je ogen gehydrateerd te houden, en dat kan op verschillende manieren.

Kies de juiste lenzen

Natuurlijk is het essentieel dat je lenzen draagt die écht bij jouw ogen passen. Als je van jezelf weet dat je snel last hebt van droge ogen, kun je aan je specialist vragen welke lenzen je het beste kunt kiezen. Er zijn namelijk verschillende lenzen op de markt die op een natuurlijke manier zorgen voor extra hydratatie, met bijvoorbeeld een optimale balans tussen zuurstof en water. Het dragen van je lenzen blijft op deze manier langer comfortabel. Een voorbeeld hiervan is de

silicone hydrogel lens

. Deze soort lenzen kun je ook bestellen in de webshop van Eyelens. Heb je vragen over de werking van deze lenzen? Doe dan gerust vrijblijvend een beroep op onze

klantenservice

.

Extra ondersteuning

Als je snel last hebt van droge ogen, kun je ook oogdruppels gebruiken. Je vindt deze onder andere bij Eyelens. Deze druppels helpen jou je ogen tussendoor te bevochtigen, zodat je langer een comfortabel gevoel houdt. In huis kun je ook bepaalde maatregelen nemen om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een luchtbevochtiger aanschaffen is voor veel mensen een verstandige zet, omdat deze er letterlijk voor zorgt dat de luchtvochtigheid in balans blijft en je minder snel last krijgt van droge ogen (door droge lucht).

Naast deze tips is er nóg een advies waar je je voordeel mee kunt doen. Ken je die heel felle, laaghangende zon die in de winter zo verblindend kan werken? Daar wil je natuurlijk zo min mogelijk last van hebben! Kies daarom, niet alleen in de zomer maar ook in de winter, voor een goede zonnebril die voldoende UV-bescherming biedt.