Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60

Lenzen dragen bij hooikoorts; wat te doen?

Lenzen dragen bij hooikoorts; wat te doen?

Lenzen dragen bij hooikoorts; wat te doen?

Het is weer bijna lente. Voor de meeste mensen is dit goed nieuws. Het wordt beter weer, de zomer komt dichterbij, het wordt groener, de lucht wordt blauwer, de terrassen stromen meer en meer vol, kortom; alleen maar positiviteit. Maar voor een grote groep mensen in Nederland houdt de lente ook in dat de hooikoortsklachten weer gaan opspelen. Als u lenzen draagt kan hooikoorts, om meerdere redenen, nog vervelender zijn. In dit artikel geven we dan ook praktische informatie aan lenzendragers met hooikoorts. 

 

Lenzen en hooikoorts

U zou kunnen denken dat mensen met lenzen minder last van hooikoorts hebben. Dat de lenzen de ogen beschermen en dat de last daardoor minder wordt. Niets is minder waar. Sterker nog, lenzendragers hebben er juist meer last van. Dit komt doordat lenzen poreus zijn. Dit zorgt voor een optimaal draagcomfort maar daardoor laten ze zuurstof door en houden ze vocht vast. Dit geldt dus ook voor de stuifmeel die in de lucht hangt en dus vast komt te zitten tussen uw oog en lens. Kortom: nog meer jeuk en irritatie.

Wat kunt u nou doen?

Algemene tips
  • Probeer zo min mogelijk in uw ogen te wrijven. We weten dat dit moeilijk is, maar het maakt de jeuk alleen maar erger. Draag desnoods een zonnebril zodat u niet constant in uw ogen aan het wrijven bent.
  • Begin met medicijnen voordat u klachten krijgt. De meeste mensen beginnen pas met medicijnen wanneer ze klachten krijgen. Wees er dus op tijd bij, dan werken de medicijnen veel effectiever.
  • Kleedt u om in de badkamer. Als u buiten bent geweest blijven de pollen op uw kleding zitten. Dus kleedt u niet om in uw slaapkamer, maar doe dit liever in de badkamer.
Tips voor lenzendragers
  • Probeer daglenzen in plaats van lenzen voor een langere periode. Als u daglenzen draagt is er minder kans dat de stuifmeel zich ‘verzameld’ in de lens. Klik hier voor ons ruime aanbod aan daglenzen.
  • Was extra goed uw handen en droog ze goed af bij het in- en uit doen van uw lenzen.
  • Gebruik speciale oogdruppels die de ergste klachten verminderen. In ons assortiment vindt u lenzenvloeistof die geïrriteerde ogen door hooikoorts tegengaan.
Heeft u naar aanleiding van dit artikel behoefte aan nog wat meer informatie? Neem dan gerust contact op.