Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60

Deze dingen moet je anders doen als je lenzen draagt

Deze dingen moet je anders doen als je lenzen draagt

Deze dingen moet je anders doen als je lenzen draagt

Contactlenzen dragen kan heerlijk zijn. Je ziet ze niet, je voelt ze niet, en toch profiteer jij de hele dag van prettig en helder zicht. Toch zijn er dingen waar je rekening mee moet houden als je ze draagt. Je lenzen zijn namelijk vatbaar voor bacteriën en beschadigingen, waardoor je er niet álles mee kunt doen. We leggen je er graag meer over uit in dit artikel!

Zwemmen met lenzen

Zwemmen met lenzen in is om twee redenen niet zo verstandig. Ten eerste is het namelijk gemakkelijk om ze kwijt te raken onder water. Vooral zout water, dus zeewater, zorgt er extra voor dat je lenzen los gaan zitten. Het is natuurlijk zonde als je nieuwe lenzen moet kopen na een middagje zwemmen, dus het is beter om er geen in te doen als je naar het zwembad of naar zee gaat.

De tweede reden, die minstens zo belangrijk is, is dat je het risico loopt op infecties door vervuild zwemwater. Ook het water in gewone zwembaden is niet schoon, en als je ogen daarmee in aanraking komen, kunnen je lenzen vervuild raken. Dit vergroot de kans op infecties aanzienlijk.

Sporten met lenzen

Als je graag sport, loop je het risico dat je een lens verliest. Bij veel sporten ben je namelijk continu in beweging, waarbij het kan gebeuren dat je ineens een contactlens kwijt bent. De kans is niet heel groot, maar het is wel iets waar je rekening mee moet houden als je lenzendrager bent. Sporten met bril is voor de meesten geen gewenst alternatief, dus veel mensen nemen dit risico op de koop toe.

volleyball

‘s Nachts

Er zijn lenzen te koop die geschikt zijn voor dag en nacht. Toch raden we je af om er mee te gaan slapen. Contactlenzen zijn namelijk niet gemaakt om mee te slapen. Je ogen kunnen droog en geïrriteerd gaan aanvoelen, en in het ergste geval kunnen je lenzen zelfs gaan vastzitten of zorgen voor een wazig zicht. Dit zal niet snel gebeuren wanneer het slechts om één nachtje gaat, maar als je er een gewoonte van maakt kun je sneller last krijgen. Neem dus gewoon even dat momentje om je lenzen uit te doen, en vergeet niet een verpakking lenzenvloeistof in je tas te hebben! Mocht je onverwacht ergens blijven slapen, dan hoef je niet je lenzen in te houden.