Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Biofinity lenzen

Biofinity lenzen

Biofinity lenzen

Biofinity lenzen zijn contactlenzen van CooperVision. Vandaag vertellen wij u alles over deze lenzen die voor een goede balans tussen zuurstof en vocht zorgen. Biofinity lenzen zijn silicone hydrogel maandlenzen. Net zoals alle andere silicone hydrogel lenzen, laten ook deze meer zuurstof door naar het hoornvlies dan dat normale lenzen doen. Dit is vooral erg gunstig voor mensen die snel last hebben van droge ogen.

Aquaform

De bovengenoemde balans tussen zuurstof en vocht is mogelijk gemaakt door Aquaform. Dit is uitgevonden door CooperVision en daarom zit er ook patent op. Maar wat is het eigenlijk precies? Het zijn fibers van siliconen waar het vocht zich aan hecht, waardoor er een natuurlijk bevochtigend materiaal ontstaat. Deze fibers zorgen ook voor een extra hoog zuurstofniveau. De Biofinity lenzen dragen dus altijd erg comfortabel door de hoge doorlaatbaarheid en de goede bevochtiging.

Verschillen tussen silicone materiaal en Aquaform

Biofinity lenzen zijn silicone hydrogel lenzen, maar wat is het verschil tussen silicone materiaal en Aquaform? De contactlenzen die gemaakt zijn van silicone materiaal zijn al een aantal jaar op de markt. Aquaform behoort tot de nieuwste generatie wat betreft silicone hydrogel lenzen. Een verschil is dus dat Aquaform met nieuwe technologieën werkt. Bij silicone materiaal is er namelijk een bevochtiger toegevoegd en Biofinity lenzen voelen uit zichzelf al natuurlijk en comfortabel aan.