Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Maakt het uit welke lenzenvloeistof je kiest?

Maakt het uit welke lenzenvloeistof je kiest?

Maakt het uit welke lenzenvloeistof je kiest?

Als je week- of maandlenzen draagt, gebruik je lenzenvloeistof om deze goed te reinigen en te bewaren. Waar let jij op bij het kopen van lenzenvloeistof? Kijk je puur naar de prijs, houd je je vast aan een bepaald merk of let je op andere dingen? Bij Eyelens willen we graag benadrukken dat het belangrijk is om de goede vloeistof te kiezen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten lenzenvloeistof, die elk eigen kenmerken hebben. Ze zijn niet alleen bedoeld om je lenzen mee te reinigen, maar ook om te desinfecteren, bewaren en bevochtigen. Als je een goede vloeistof kiest, maak je dus eigenlijk de meest veilige en gezonde keuze voor je ogen.

Alles in één vloeistof

Je kunt dit soort vloeistof gebruiken voor het verwijderen van allerlei bacteriën, schimmels en proteïnen, maar ook voor het desinfecteren, bewaren en bevochtigen van je lenzen. Bij alles in één lenzenvloeistof (zoals de Oté Sensation, hieronder afgebeeld) maak je de lenzen eerst schoon, waarna je ze vervolgens in het bewaarbakje met dezelfde vloeistof legt.

ote sensation lenzenvloeistof

Lenzenvloeistof met waterstofperoxide

Vloeistoffen met waterperoxide bevatten geen conserveringsmiddelen. Ideaal voor als je vaak last hebt van gevoelige ogen! Bij sommige van dit soort lenzenvloeistoffen wordt de waterperoxide tijdens het bewaren omgezet in een neutrale stof. Dat zorgt ervoor dat je de lenzen reinigt en verzorgt in één fase. Sommige types vereisen wel dat je de waterstof houdende vloeistof zelf van de lenzen moet afspoelen met een neutraliserende vloeistof. Hierbij reinig en verzorg je de lenzen dus in twee fases.

Naast bovengenoemde systemen kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een saline oplossing (zoutoplossing). Deze is niet per se bedoeld om te reinigen, maar je prepareert hiermee de lenzen na het reinigen, om ze weer in te doen.

Kies je vloeistof zorgvuldig en vraag om professioneel advies

De ene lenzenvloeistof helpt je allergische ontstekingsreacties te voorkomen, de ander is ideaal voor als je vaak last hebt van droge ogen. De ene vloeistof is beter voor zachte lenzen, en de ander weer voor harde lenzen. Kortom: er valt veel te kiezen en het is verstandig om niet alleen naar de prijs of het merk te kijken. Wanneer je precies weet welke lenzen je draagt, is het slim om aan je opticien of specialist te vragen welke lenzenvloeistof je het beste kunt kiezen. Je bent dan verzekerd van de meest optimale levensduur van je lenzen en de beste bevochtiging. Dus: veiliger, gezonder en comfortabeler lenzen dragen!

Meer lezen over lenzenvloeistof en de kwaliteit? Bekijk dan ook onze andere blogartikelen hierover: