Gratis verzending vanaf €60.

Lenzenvloeistof

Lenzenvloeistof

Lenzenvloeistof

Lenzenvloeistof is erg belangrijk als u uw contactlenzen en uw ogen goed wilt onderhouden. Wanneer u daglenzen draagt, heeft u geen lenzenvloeistof nodig. Daglenzen vervangt u namelijk iedere dag. Bij andere soorten contactlenzen, zoals (zachte) maandlenzen, is het noodzakelijk om de lenzen schoon te maken. Dit doet u met lenzenvloeistof. Het reinigen van de lenzen met contactlenzenvloeistof verlaagt het risico op ooginfecties.

Het schoonmaken van uw lenzen

Lenzenvloeistof of lensvloeistof reinigt en desinfecteert uw contactlenzen. Op deze manier kunt u uw lenzen onderhouden. Voordat u uw lenzen uitdoet is het belangrijk om eerst goed uw handen te reinigen. Hierna kunt u uw lens uitdoen en in uw handpalm leggen. Vervolgens spuit u er wat lensvloeistof in, waarna u met uw vingertop de contactlens kunt reinigen. Als de lenzen schoon zijn, kunt u ze in de lenshouder leggen. Deze vult u met lenzenvloeistof, waardoor de lenzen extra gereinigd en gedesinfecteerd worden.

Lenzenvloeistof kopen

Wanneer u lenzenvloeistof wilt kopen heeft u enorm veel keuze. Hoe weet u nu welke lenzenvloeistof u moet gebruiken? De beste lenzenvloeistof voor u is afhankelijk van het soort contactlens dat u draagt. Hierbij gaat het om het onderscheid tussen harde en zachte contactlenzen. Ook moet de lenzenvloeistof passen bij het type contactlens. Daarnaast is de beste lenzenvloeistof afhankelijk van uw ogen en levensstijl. Eyelens biedt u een compleet lenzenvloeistof overzicht waar u de lenzenvloeistoffen en bijbehorende eigenschappen op uw gemak kunt lezen.

Soorten lenzenvloeistof

In het overzicht ziet u diverse soorten lenzenvloeistoffen die geschikt zijn voor verschillende types lenzen en ogen. Zo is er lenzenvloeistof die allergische ontstekingsreacties helpt te voorkomen, bijvoorbeeld wanneer u last heeft van hooikoorts. Wanneer u droge ogen door lenzen heeft kunt u een lenzenvloeistof aanschaffen die speciaal gebruikt kan worden voor het bevochtigen van de lenzen en ogen tijdens het dragen. Dit verhelpt lichte irritaties, een branderig gevoel en geïrriteerde of vermoeide ogen. Ook is er contactlenzen vloeistof die silicone hydrogel bevat. Hiermee wordt er meer zuurstof doorgelaten naar het hoornvlies.