Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60

Wat je echt moet weten over voedingssupplementen

Wat je echt moet weten over voedingssupplementen

Wat je echt moet weten over voedingssupplementen

Zoals je hebt kunnen zien, verkopen we bij Oogzorg-producten.nl verschillende soorten voedingssupplementen. Dit zijn supplementen die bepaalde stoffen bevatten, zoals vitamines die bijdragen aan een goede gezondheid (o.a. voor je ogen). Als je normaal gesproken geen gebruik maakt van supplementen, of er gewoon nog niet zo bekend mee bent, is het wel verstandig om een aantal zaken te weten voor je eraan begint. In dit artikel geven we je dan ook graag wat handige informatie.

Wat zit er eigenlijk in?

Voedingssupplementen bestaan in verschillende vormen. Je hebt waarschijnlijk al wel eens de pillen, poeders en capsules gezien, maar er zijn bijvoorbeeld ook drankjes en druppels. De supplementen bevatten vaak vitamines, mineralen of bioactieve stoffen. Soms gaat het om een combinatie van verschillende stoffen, soms is het een aparte stof. Wat er in een voedingssupplement zit, werkt op dezelfde manier als de vitamines en mineralen die je normaal gesproken uit je eten en drinken haalt. Het is wel zo dat je lichaam de voedingsstoffen in de supplementen gemakkelijker opneemt dan de stoffen in eten.

Heeft iedereen iets aan voedingssupplementen?

De meeste mensen hebben geen voedingssupplementen nodig, maar krijgen al voldoende voedingsstoffen binnen omdat ze voldoende gevarieerd eten. Er zijn echter speciale groepen die baat kunnen hebben bij wat extra vitamines, zoals jonge kinderen, zwangere vrouwen of ouderen. Ook als je weet dat je van een bepaalde vitamine te weinig binnen krijgt, kun je ervoor kiezen om een voedingssupplement te gebruiken.

vitaminepillen

Ideaal, die pillen…

maar ze mogen niet worden ingezet als vervanging voor gezonde, gevarieerde voeding! Het klinkt misschien alsof je voor alle vitamines gewoon een pilletje kunt slikken en dan verder niet meer hoeft te eten, maar dat is verre van waar. Voedingssupplementen zijn puur bedoeld voor als je van een bepaalde stof iets meer moet binnen krijgen, omdat je leefstijl of specifieke omstandigheden ervoor zorgen dat je een tekort hebt. De voedingssupplementen van Oogzorg-producten.nl bevatten vitamines die bij kunnen dragen aan de gezondheid van je ogen, maar het is erg belangrijk dat je daarnaast ook een zo gezond mogelijke leefstijl hebt.

Lees de bijsluiter

Begin niet zomaar aan een supplement: lees eerst goed de bijsluiter, zodat je bijvoorbeeld weet of er bijwerkingen zijn en of er een maximale dosis is die je niet mag overschrijden.

Het heeft namelijk geen zin om meer vitamines te nemen dan de dagelijkse hoeveelheid die wordt aanbevolen. Soms kan langdurig gebruik van bepaalde vitamines zelfs schadelijk zijn. Mede daarom is het erg belangrijk dat je het lezen van de bijsluiter niet overslaat voor je voedingssupplementen neemt. Ook kun je even bij je huisarts navragen of het veilig is om de supplementen te gaan gebruiken.