Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Waarom een jaarlijkse oogcontrole geen verkeerd idee is…

Waarom een jaarlijkse oogcontrole geen verkeerd idee is…

Waarom een jaarlijkse oogcontrole geen verkeerd idee is…

Bij Oogzorg-producten.nl vind je een ruim assortiment, vol artikelen die op een bepaalde manier goed zijn voor je ogen. Je koopt bij ons onder andere druppels die zorgen voor betere bevochtiging en meer comfort, maskers om de huid rond de ogen te verlichten, of steriele doekjes om je ogen beter schoon te houden. Er is echter één ding dat je nog moet doen om er écht voor te zorgen dat je beste keuzes maakt voor je zicht: een jaarlijkse oogcontrole! Als je lenzen of een bril draagt kom je waarschijnlijk eens in de zoveel tijd al wel bij een opticien of andere specialist, maar ook als je perfect ziet is het verstandig om een oogcontrole te plannen. Waarom? dat vertellen wij je graag!

Speel tijdig in op verandering van je zicht

Met het ouder worden, wordt de kans groter dat je ogen en de sterkte ervan gaan veranderen. Dit kan heel geleidelijk gaan en een lange tijd geen problemen met zich mee brengen, maar het is verstandig om jaarlijks een specialist te consulteren. Veel mensen lopen zonder dat ze het weten rond met een zichtprobleem, dat erger wordt als er geen actie wordt ondernomen. Bovendien zien opticiens en andere specialisten misschien dingen die u zelf niet eens waren opgevallen, en die een duidelijke waarschuwing kunnen vormen voor de toekomst.

bril op eye chart

Oogaandoeningen op tijd herkennen of uitsluiten

Sommige oogaandoeningen kunnen in een vroeg stadium worden herkend, waardoor de stap naar een behandeling kleiner is dan wanneer u wacht. Ook mensen die lijden aan diabetes doen er goed aan om hun ogen vaker te laten controleren: zij lopen bijvoorbeeld meer risico op beschadigingen en afwijkingen in het netvlies. Dit wordt ook wel diabetische retinopathie genoemd. Als deze afwijkingen niet op tijd worden gesignaleerd en behandeld, kunnen ze zelfs leiden tot blindheid. Het Diabetescentrum zorgt er om die reden voor dat hun patiënten minstens één keer per jaar een oogcontrole krijgen.

Blijf zorgen dat je de goede producten gebruikt

Zitten jouw lenzen niet helemaal lekker, of heb je het idee dat je sterkte misschien iets is veranderd? Dan is het belangrijk om direct een oogmeting te laten doen. Het kan namelijk zijn dat je lenzen (of een bril) draagt die niet goed bij je ogen passen, en dat ze uiteindelijk niet het resultaat zullen hebben waar je naar op zoek was. Om zeker te weten dat je nog de juiste producten gebruikt, kun je een oogmeting laten doen en advies vragen bij je specialist. Dit is niet alleen verstandig voor je gezondheid en je zicht, maar je voorkomt er ook irritaties en een oncomfortabel gevoel mee.

Al overtuigd? Vaak hanteren specialisten hun eigen tarieven voor de controles die ze uitvoeren. Er zijn echter ook initiatieven als de

Nationale Oogzorgbon

. Hierbij koop je een ‘tegoedbon’ voor een oogcontrole, die slechts 25 euro kost.