Gratis verzending vanaf €60 | Snelle levering | 20 jaar expertise

Vier tips: hoe houd je je gezicht gezond?

Vier tips: hoe houd je je gezicht gezond?

Vier tips: hoe houd je je gezicht gezond?

De huid van je gezicht heeft heel wat te verduren. Je gezicht komt in contact met crèmes, make-up, droge lucht, vocht, warmte en kou. Dit heeft zo zijn invloed op hoe je huid eruitziet en hoe deze aanvoelt. Je moet daarom vaak een beetje extra lief zijn voor je gezicht. Een maskertje op zijn tijd, bijvoorbeeld zelfverkoelend of -verwarmend, kan heel prettig zijn. In dit artikel geven we je extra tips, zodat je de huid van je gezicht goed kunt verzorgen.

Tip 1: dagelijks je gezicht reinigen

Vooral als je make-up draagt is het van belang dat je je gezicht goed reinigt aan het einde van iedere dag. Ook als je geen gebruikmaakt van make-up is dit echter verstandig, omdat ook zweet en crèmes invloed hebben op je huid. Was je gezicht iedere dag om vettigheid en vuil te verwijderen, maar doe dit wel voorzichtig. Je gezicht flink inwrijven met een washandje kan schadelijk zijn, omdat je dan je huid als het ware opschuurt. Wil je graag een speciale gezichtsscrub gebruiken, doe dit dan slechts één keer per week.

Tip 2: gebruik een crème die goed past bij je huid

Vooral in de winter kan je huid vaak droog aanvoelen. Je kunt dan last krijgen van irritaties, schilftertjes, roodheid en een trekkend gevoel. Ook als je net hebt gedouched is je huid vaak wat rood en droog. Zorg er op dat moment voor dat je een crème gebruikt die is afgestemd op de eigenschappen van jouw gezicht. Er staat op de verpakkingen van dagcrèmes meestal vermeld of het product geschikt is voor een bepaald huidtype. Welke crème je gebruikt, kan ook afhangen van het seizoen. In de zomer kun je bijvoorbeeld beter voor een wat zepige reiniging kiezen. Meer weten? Loop eens binnen bij een drogist voor advies over het gebruik van crèmes.

Tip 3: was de hulpmiddelen die je gebruikt

Gebruik je sponsjes of kwastjes om je make-up op te doen? Zorg er dan voor dat je deze regelmatig schoonmaakt, met water en een geschikt reinigingsproduct. Zo voorkom je niet alleen de kans op bacteriën en allergische reacties, maar gaan de producten die je gebruikt ook nog eens langer mee.

make up borstels

Tip 4: ga niet slapen met make-up op!

Dit is een belangrijke tip die we al vaker in blogartikelen hebben behandeld. Voor je gezicht, en met name (de huid rond) je ogen, is het essentieel dat je goede reiniging toepast voor je gaat slapen. Ga je naar bed met bijvoorbeeld mascara op, dan loop je het risico dat je wimpers beschadigd raken of uitvallen. Een laagje foundation of primer kan je poriën doen verstoppen, waardoor je uiteindelijk zelfs last kunt krijgen van acne. Zorg er daarom voor dat je altijd een verpakking met reinigingsdoekjes op je nachtkastje hebt liggen. Zo kun je de grootste hoeveelheid make-up verwijderen voor je gaat slapen, ook als je moe bent na een leuke avond!

Meer tips lezen op het gebied van oogverzorging? Houd ons blog in de gaten!