Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Op wintersport? Zo houd je je ogen gezond!

Op wintersport? Zo houd je je ogen gezond!

Op wintersport? Zo houd je je ogen gezond!

Ga je binnenkort lekker op wintersport? Vergeet dan niet tussen alle activiteiten door om goed voor je ogen te zorgen. Dat doe je op verschillende manieren, zeker als je ook nog eens een bril of contactlenzen draagt. In dit artikel zetten we enkele tips voor je op een rij.

Pas op voor de krachtige winterzon

Bij felle zon denkt bijna iedereen aan een heerlijk middagje strand in de zomer. Wist je echter dat de winterzon minimaal even krachtig is? Juist omdat mensen hier niet altijd even goed op voorbereid zijn, zijn de (negatieve) gevolgen van deze zonnestralen groter. Bovendien ben je extra kwetsbaar als je op wintersport (de bergen in) gaat. Hoe hoger je komt, hoe minder de UV-straling van de zon wordt tegengehouden. Bovendien is sneeuw verantwoordelijk voor het reflecteren van wel 80 tot 95 procent van de zonnestraling. Dit zorgt ervoor dat de zonnestralen niet alleen meer van boven komen, maar eigenlijk van alle kanten. Reden des te meer om te zorgen voor een goede bescherming!

Draag een skibril

De eerste en misschien wel de belangrijkste tip is ‘draag een skibril’. Deze beschermt je ogen van alle kanten. Ook als je lenzen met UV-bescherming (UV-block) draagt, moet je een skibril opzetten. De lenzen alleen beschermen namelijk niet voldoende, zeker niet voor de felle winterzon. Draag je normaal gesproken een bril? Dan kun je het beste kiezen voor een skibril met uitsparing voor voldoende ruimte. Misschien denk je: een gewone zonnebril is toch ook prima, als deze voldoende van kwaliteit is? Natuurlijk ben je dan voor een groot deel beschermd, maar vergeet niet dat je zonnebril niet gesloten is aan de zijkant. Hierdoor wordt alsnog veel licht doorgelaten.

Welke lenzen neem je mee op wintersport?

Als je op wintersport gaat, is het natuurlijk de vraag: neem je je ‘gewone’ lenzen mee of moet je speciale lenzen hebben? Voor wintersport hoef je gelukkig geen speciale lenzen te kopen, maar het is wel verstandig om

daglenzen

te gebruiken. Op vakantie, zeker als je allerlei activiteiten onderneemt, wil je ervoor zorgen dat je lenzen altijd zo schoon mogelijk zijn en dat je er weinig omkijken naar hebt. Daglenzen gebruik je letterlijk één dag en als je gaat slapen, gooi je ze gewoon weg. Zo weet je zeker dat je iedere dag frisse, schone lenzen draagt en dat je het risico op viezigheid en infecties daarmee verkleint. Ons advies is dus om daglenzen te gebruiken, en om er in ieder geval te zorgen dat je wat extra lenzen bij je hebt. Je weet maar nooit!

Oogdruppels tegen droge ogen

Bij Eyelens kun je sinds een tijdje ook terecht voor

oogdruppels

die droge en geïrriteerde ogen tegengaan. Heb je tijdens of na de wintersport last van een branderig gevoel aan je ogen, bijvoorbeeld door de droge lucht om je heen? Dan bieden de oogdruppels uit ons assortiment je verlichting. Deze zijn prima te combineren met het dragen van contactlenzen en omdat het kleine flesjes zijn, neem je die gemakkelijk mee in je tas.