Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes inzetten als oogverzorging? Zo doe je dat!

Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes inzetten als oogverzorging? Zo doe je dat!

Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes inzetten als oogverzorging? Zo doe je dat!

Je kan perfect aan oogverzorging doen uit je voorraadkast. Wist je dat je deze producten ook kunt gebruiken om je oogleden en de huid rond je ogen een frisse uitstraling te geven? Tover bijvoorbeeld je wallen weg met bevroren lepeltjes, of gebruik komkommerschijfjes om een dosis frisheid te creëren. In dit artikel noemen we een aantal van deze producten, waarvan de kans groot is dat je het nu of binnenkort in huis hebt.

Komkommer

Je hebt het vast al weleens in een film gezien: mensen die met schijfjes komkommer op hun ogen heerlijk liggen te relaxen. Het lijkt hierbij haast of komkommers onmisbaar zijn in ieder beauty-ritueel. Een schijfje komkommer kan de zwelling onder je ogen doen verminderen, en zorgt natuurlijk ook voor verkoeling. Naast het feit dat er mineralen en vitaminen in zitten, bevat komkommer ook cafeïnezuur. Dit doet wonderen voor de kwetsbare huid rond je ogen!

Aardappels zijn nuttiger dan je denkt

Je verwacht het misschien niet, maar ook aardappels zitten boordevol vitaminen die je kunnen helpen eventuele wallen te verminderen. Er zit bovendien een natuurlijk bleekmiddel in, wat handig is als je last hebt van donkere kringen. Schil en rasp twee (gekoelde) aardappelen en breng het sap aan rond de ogen met een watje. Leg het watje daarna op je gesloten ogen voor ongeveer tien minuten. Als je dit regelmatig doet en daarna goed afspoelt met water, is de kans groot dat je snel resultaat ziet.

Gekoelde theezakjes

Nog zo’n handige tip voor donkere kringen en zwelling rond de ogen: theezakjes. Gekoelde theezakjes (liefst met cafeïne) leg je twee keer per dag ongeveer een kwartier op je ogen als je het beste effect wil. Deze koele zakjes gaan verkleuring tegen en zorgen ervoor dat de zenuwen rond je ogen zich ontspannen. Drink je graag thee? Dan zal het voor jou geen probleem zijn om dit trucje eens uit te proberen!

Oogverzorging in je bestekla

Lepeltjes kun je niet alleen gebruiken om mee te eten: ze bieden ook de ultieme verkoeling voor je ogen. Heb je donkere kringen of een gezwollen huid rond je ogen? Leg dan twee bevroren lepels (die ongeveer een kwartier tot twintig minuten in de diepvries hebben gelegen) op je ogen. Wikkel de lepel wel in een doekje voor gebruik! Herhaal dit proces een aantal keren achter elkaar voor het beste resultaat.

Geloof jij niet zo in oogverzorging uit je voorraadkast zoals etenswaren op je ogen of gekoeld servies? Dan is er natuurlijk altijd nog het uitgebreide assortiment van Oogzorg-producten.nl, met

druppels

,

zalf

,

voedingssupplementen

en meer!