In Nederland lijken bepaalde seizoenen nogal wat op elkaar, met name vanwege de onstuimigheid. Zelfs in de zomer kun je niet uitgaan van een regenvrije periode, daarom heeft een groot deel van de Nederlanders ook in juli een regenjas aan de kapstok hangen. Hoe je het ook wendt of keert: het is lente! Voor velen betekent dat dunnere jassen, een voorzichtig terrasje en het eerste ijsje, maar voor een grote groep anderen houdt de lente ook in dat de zakdoekjes, oogdruppels, pilletjes en neussprays weer tevoorschijn moeten worden gehaald. In dit artikel wat meer informatie over hooikoorts, maar ook enkele handige tips!
Waar komen de klachten vandaan?
Wanneer iemand last heeft van hooikoorts, is deze persoon overgevoelig voor bepaalde soorten stuifmeel van grassen, bomen of planten. De stuifmeelkorrels worden ook wel ‘pollen’ genoemd. Deze klachten komen vooral sterk naar voren in de bloeitijd van de genoemde gewassen. De symptomen worden daarnaast verergerd door bepaalde weersomstandigheden. Temperatuur, luchtdruk, windsterkte en windrichting, regen of juist droog: deze factoren spelen allemaal mee in hoe erg je de hooikoortsklachten ervaart. Maar ja… wat doe je eraan?
Oogdruppels voor extra comfort
Bij Eyelens hebben we een tijdje geleden ons assortiment uitgebreid met een aantal soorten
oogdruppels
. Hiermee kun je droge en geïrriteerde ogen (als gevolg van allergie) tegengaan, zodat je de dag comfortabeler doorkomt. Kies bijvoorbeeld voor de
Allergo-COMOD druppels
, die speciaal ontwikkeld is voor het tegengaan van allergische reacties. Voordat je begint met oogdruppels is het altijd verstandig om advies in te winnen bij je huisarts. Sowieso om zeker te weten dat je te maken hebt met hooikoorts!
Tips bij hooikoorts
Er is helaas geen wondermiddel voor hooikoorts, waarmee je klachten direct verdwijnen. Het is daarom verstandig om meer te leren over de vorm van allergie die je hebt, en om de nieuwsberichten in de gaten te houden. Vaak wordt er (ook online, op bepaalde websites) namelijk vermeld welke pollen in de lucht zitten, en hoeveel dat er ongeveer zijn. Zo weet je of je je wat beter moet voorbereiden, of juist niet. Om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk stuifmeel je huis binnenkomt, kun je speciale horren kopen. Zo hoef je met lekker weer niet per se alles dicht te houden, maar kun je gewoon genieten van de frisse lucht.
Wil jij je eigen hooikoorts goed in de gaten houden, maar ook op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Neem dan bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van de
hooikoortsradar
, waar je meer informatie vindt.