Home Producten Zoeken Inloggen Winkelwagen
Eyelens en duurzaamheid

Eyelens en duurzaamheid

Duurzaamheid begint bij ons allemaal

Bij Eyelens geloven wij dat een gezond bestaan enkel mogelijk is op een gezonde planeet. Ontdek wat wij doen om onze wereld schoon te houden en waar wij ons steentje bijdragen voor het welzijn van onze medemensen. Als medisch en gezondheidsmerk willen wij de weg wijzen naar een duurzamere toekomst voor ons allemaal. We doen ons best om zo veel mogelijk duurzame en ecologische producten aan te bieden. Wij nemen je graag mee op onze reis naar een gezondere toekomst.

Onze verpakking keuze

Wij kiezen bewust voor een verpakking met een ecologisch tintje, we proberen zoveel mogelijk gebruik te maken van recycled dozen. Wij maken enkel gebruik van bruine dozen zonder kleurstof die zo een klein mogelijke impact hebben op het milieu. Voor de opvulling en bescherming binnenin onze pakketten, hebben we gekozen voor karton pakpapier die 100% gerecycleerd en recyclebaar is. Dit is ideaal om onze producten te omwikkelen en te beschermen met materiaal van hernieuwbare grondstoffen. Voor kleine pakketjes gebruiken we brievenbusdozen, deze passen probleemloos door de gleuf van de brievenbus. Deze bestellingen worden vaak van de eerste keer geleverd.
verpakkingen_blauwe_achtergrond_bol
post_nl_roze_achtergrond

Ook PostNL kiest voor duurzaamheid

PostNL neemt steeds meer elektrische voertuigen in gebruik en de daken van de sorteercentrums liggen vol met zonnepanelen. Daarnaast is PostNL ook bezig met de overschakeling naar groene energie zodat de CO2 uitstoot sterk vermindert. In 2030 is hun ambitieus doel om alle pakketjes uitstootvrij in de Benelux-landen te bezorgen.

Kunnen contactlenzen gerecycleerd worden?

De contactlens zelf kan momenteel nog niet gerecycleerd worden omdat het zo klein is. De beste manier om duurzaam om te gaan met jouw contactlenzen is door ze weg te gooien via de gewone prullenbak, zo kunnen ze geen schade toebrengen aan de natuur. Spoel jouw lenzen nooit door het toilet of de gootsteen, zo komen de lenzen in het rioolwater terecht en zo worden ze opgevangen door de filter in het waterzuiveringsinstallatie en blijven ze daar een tijdje liggen. Contactlenzendoosjes kunnen wel gerecycleerd worden. De lensdop is gemaakt van recyclebaar materiaal, maar recycling is niet altijd mogelijk vanwege het kleine formaat. De folie en blister (plastiek verpakking van de lens) moet gescheiden zijn voor je het in de prullenbak gooien.
blisters_daglenzen

Heb jij nog tips?

Heb jij nog tips of advies om ons nog duurzamer te laten ondernemen? Wij staan open voor een duurzame werking.