Home Producten Zoeken Inloggen Winkelwagen

Lensdragers nemen onnodig risico zonder oogcontrole!

Juli 2017

Eyelens heeft onlangs een kleinschalig onderzoek uitgevoerd onder Facebook-volgers, om te kijken of mensen tegenwoordig nog regelmatig een oogcontrole laten uitvoeren. Uit ons onderzoek bleek dat het voor 58 procent van onze deelnemers 6 tot 12 maanden geleden is dat zij hun laatste controle hebben gehad. Voor de overige 42 procent is dit dus langer geleden: wij zouden natuurlijk graag zien dat dit aantal nóg verder daalt! Laat je je ogen nauwelijks controleren omdat je oogcontroles te duur vindt? Overweeg dan bijvoorbeeld ook alternatieven als de Nationale Oogzorgbon, waarmee je voor een bedrag van 25 euro een uitgebreide controle kan laten uitvoeren bij jou in de buurt.5 november 2012

Naar aanleiding van het artikel van 21 september j.l. in de Metro  van oogarts en voorzitter van de Nederlandse Werkgroep Contactlenzen van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap Annette Geerards over de zorgwekkende toestand omtrent lenzen dragers die via drogist of internet hun lenzen aanschaffen zonder oogcontrole is op www.facebook.com/eyelens.nl een enquete uitgevoerd onder lensdragers.  

Ruim 1750 respondenten (lenzen dragers) werkten mee aan deze facebook enquête
In de uitkomst van deze enquête is een duidelijke beeld zichtbaar dat 40,9% van de geënquêteerde een regelmatige oogcontrole laat uitvoeren, 18,2% zich tussen 1 en 2 jaar laat controleren en 40,9% langer dan 2 jaar geen controle heeft ondergaan.


Dit is vandaag de dag onnodig en kan ernstig oogletsel worden voorkomen. Er zijn tenslotte diverse aanbieders op internet die een oogcontrolecoupon aanbieden. Met zo’n oogcontrolecoupon kan je in het hele land terecht bij een opticien/contactlensspecialist in je eigen omgeving. Laat minimaal 1 maal per jaar een oogcontrole uitvoeren en voorkom hiermee ernstig oogletsel.

__________________________________________________

Vaker klachten met zachte lenzen door te weinig oogcontrole!
21 september 2012

Doordat steeds meer mensen een voorkeur hebben voor het dragen van zachte lenzen, ontstaan er ook meer problemen met oogklachten en oogziekten.
Deze problemen komen vooral doordat lenzendragers veelal hun lenzen online kopen en weinig aandacht hebben voor het jaarlijks laten controleren van hun ogen. Deze jaarlijkse controle is essentieel voor het gezond houden van het oog. Ook veranderingen in sterkte en overige oogafwijkingen kunnen dankzij een jaarlijkse controle op tijd worden ontdekt en gecorrigeerd.

Veel online kopers lopen echter tegen problemen aan, als ze hun ogen willen laten controleren bij een plaatselijke opticien. Veel opticiens staan niet met open armen klaar om alleen een oogmeting te doen, maar willen ook een lenzencontract afsluiten met de drager van de contactlens. Veel dragers van lenzen hebben echter weer schaamte om alleen hun ogen te laten meten en niets van de opticien af te nemen. Zo ontstaat er een vicieuze cirkel van veel oogproblemen, zonder dat dit nodig is.

Om deze problematiek voor zowel de lenzen drager als opticien een juiste richting te geven, is het nu ook mogelijk om uw ogen te laten controleren, zonder dat de lenzendrager zich beschaamt hoeft te voelen voor het online kopen van zijn contactlenzen. De OogControle-Bon is binnen heel Nederland te gebruiken bij de aangesloten opticiens zonder koopverplichting van lenzen.

Voorkom de problemen zoals geschetst door Oogarts Annette Gerards, voorzitter werkgroep contactlenzen van het Nederlands Oogheelkundig Genootschap!

Ga voor veilig en laat jaarlijks je ogen controleren!