Gratis verzending bij een bestelling vanaf €60.

Aosept Plus

Verpakkingsgrootte

Voor 16u besteld, morgen in huis

Over deze lenzenvloeistof

AOSEPT® PLUS contactlens-verzorgingssysteem voor het reinigen, desinfecteren, neutraliseren, verwijderen van proteïnen en bewaren van alle typen contactlenzen, inclusief silicone hydrogellenzen. Het AOSEPT PLUS systeem bestaat uit: de AOSEPT PLUS reinigingsen desinfectievloeistof en de AOSEPT PLUS lenscup.

De AOSEPT PLUS lenscup bestaat uit een doorzichtige cup en een aaneengesloten eenheid met schroefdop, lenshouders (korfjes) en de AODISC™ neutraliserende katalysator bevestigd aan de onderkant.

Verzeker je ervan dat de AODISC bevestigd is vóór het gebruik omdat dit essentieel is voor de neutralisatie van de hydrogen peroxide. AOSEPT PLUS vloeistof en de AOSEPT PLUS lenscup moeten altijd samen worden gebruikt.

Conserveermiddel: Nee

Soort lenzenvloeistof: Peroxide

Samenstelling:

De conserveermiddelvrije, waterige AOSEPT PLUS oplossing bevat hydrogen peroxide 3%, phosphonic acid (stabilisator), sodium chloride, phosphate (buffersysteem), poloxamer (oppervlaktereiniger)

Gebruik:

  • Was je handen en droog ze af met een schone handdoek.
  • Open de met “L” gemarkeerde lenshouder en plaats jouw linkerlens op het koepeltje. Sluit de lenshouder; let erop dat de lens niet klem raakt.
  • Herhaal deze werkwijze met jouw rechterlens; leg deze op het koepeltje van de andere lenshouder gemarkeerd met “R”.
  • Open de sluitingsdop van de AOSEPT PLUS flacon en buig deze naar achteren en uit de weg.
  • Spoel grondig de lenzen af in de lenshouders met AOSEPT PLUS gedurende 5 seconden.
  • Vul de cup met AOSEPT PLUS vloeistof tot de markeringsstreep. Niet te veel, noch te weinig lenzenvloeistof.
  • Plaats de lenshouder in de AOSEPT PLUS cup en draai het deksel vast. De cup niet schudden.
  • Zet de lenscup rechtop weg.
    • Als er vanuit de opening bovenin het deksel van de lenscup belletjes verschijnen, kan er nog niet-geneutraliseerde AOSEPT PLUS vloeistof aanwezig zijn. Gooi de oplossing uit de lenscup weg en verwijder de gemorste resten van het oppervlak waar de AOSEPT PLUS lenscup heeft gestaan. Spoel grondig de AOSEPT PLUS cup en lenshouder met steriele zoutoplossing. Indien je gemorst hebt, ruim dit onmiddellijk op met een papieren doekje. Was je handen grondig alvorens je jouw lenzen of jouw ogen aanraakt. HERHAAL DE BOVENSTAANDE DESINFECTIE PROCEDURE.
  • Laat de lenzen ten minste 6 uur of gedurende de nacht ondergedompeld staan om de oplossing te neutraliseren.
  • Neem jouw lenzen uit de lenshouder.
  • Jouw lenzen zijn nu klaar voor gebruik.
  • Gooi de gebruikte vloeistof weg, spoel de AOSEPT PLUS cup en lenshouder met steriele zoutoplossing – GEBRUIK GEEN LEIDINGWATER OF NIET-STERIEL WATER.
  • Beiden aan de lucht drogen door de lenshouder naast de cup om te keren.
  • Indien je niet van plan bent de lenzen meteen in te zetten na de desinfectie/neutralisatie, kan je ze bewaren in de geneutraliseerde AOSEPT PLUS vloeistof, in de ongeopende AOSEPT PLUS lenscup tot 14 dagen. Desinfecteer en neutraliseer één keer per 14 dagen met verse vloeistof en alvorens de lenzen te dragen.

Indien aanbevolen:  Spoel de lenzen af alvorens ze in te zetten met een steriele zoutoplossing

Waarschuwing:

Let erop dat jouw lenzen correct geneutraliseerd zijn alvorens ze in te zetten. NIET-GENEUTRALISEERDE AOSEPT PLUS VLOEISTOF IS EEN UITERST EFFICIËNT DESINFECTANT DAT EEN BRANDERIG GEVOEL ZAL VEROORZAKEN indien het in contact komt met het oog. Indien je per ongeluk een niet-geneutraliseerde lens in het oog brengt, neem ze onmiddellijk uit en spoel het geopende oog overvloedig met steriel water of zoutoplossing. Desinfecteer de lens opnieuw alvorens ze in te zetten.

Fabrikant:

Alcon NV

Merk:

Aosept Plus

Type lenzen:

Peroxide lenzenvloeistof
Snelle levering
Snelle levering
Levergarantie
Levergarantie
Eenvoudig en snel te bereiken
Eenvoudig en snel te bereiken
Gratis verzending vanaf €60
Gratis verzending vanaf €60