Home Producten Zoeken Inloggen Winkelwagen

Multifocale lenzen

Deze mevrouw heeft met haar multifocale contactlenzen scherp zicht op haar smartphone en laptop!
Multifocale contactlenzen
Draagt u al lenzen voor veraf, maar merkt u dat u dichtbij ook steeds waziger ziet? Dan zijn multifocale lenzen de ideale oplossing. Multifocale lenzen zijn lenzen voor veraf, maar hebben ook een leesgedeelte. Hierdoor kunt u ook van dichtbij, bijvoorbeeld tijdens het lezen van een boek, haarscherp zien.

Wij raden u altijd aan om voordat u multifocale lenzen gaat bestellen een oogmeting te doen bij een opticien/contactlensspecialist. Een specialist kan de juiste sterktes bepalen en beoordeeld of multifocale contactlenzen aan te raden zijn voor uw ogen.


Wat zijn multifocale lenzen?
Wat zijn multifocale lenzen nou precies? Het zijn simpel gezegd lenzen met een leesgedeelte. Een multifocale bril heeft een vast leesgedeelte, vaak onderin de bril. Bij multifocale lenzen zit het leesdeel geïntegreerd door de lens heen. Het leesdeel van de lenzen draait hierdoor mee met uw oog.

Met multifocale leeslenzen kunt u dus op elk moment veraf- en dichtbij scherp zien.
Wanneer heeft u multifocale lenzen nodig?
U heeft multifocale lenzen nodig als u merkt dat u naast uw huidige sterkte voor veraf ook merkt dat u dichtbij wazig gaat zien. Dit komt vaak voor naarmate u wat ouder wordt. Dit wordt ook wel presbyopie genoemd. De elasticiteit van uw ooglens neemt af naarmate u ouder wordt. Dit is een natuurlijk proces. Het scherpstellen gaat hierdoor moeilijker.

Soms volstaat een leesbril, maar als u steeds vaker wazig gaat zien en het u in het dagelijks leven beperkt, dan kunt u multifocale lenzen overwegen.

Hoe werken multifocale lenzen?
De werking van multifocale contactlenzen is simpel. Een multifocale contactlens ondersteunt het zicht van dichtbij en van veraf. Maar hoe werkt het precies? In de lens worden verschillende sterktes in één lens geïntegreerd. Je hersenen kiezen de juiste sterkte als u door de lens heen kijkt.

Voordat u multifocale lenzen gaat dragen, moet u altijd uw ogen laten opmeten bij de opticien/contactlensspecialist. De specialist kan de juiste sterktes bepalen voor de lens. Het is altijd maatwerk.
Hoe lang moet je wennen aan multifocale lenzen?
U moet uw ogen altijd even de tijd geven om aan de multifocale lenzen te wennen. U kunt duizelig worden van het scherpstellen. Het is voor uw ogen natuurlijk ook vreemd om constant scherp te zien. Dit kan ongeveer een week duren. Merkt u na een week geen verschil en voelt het niet prettig? Neem dan contact op met uw opticien/contactlensspecialist.

Tot welke sterkte gaan multifocale lenzen?
Er zijn geen vaste sterktes voor multifocale lenzen. Het is altijd maatwerk. Eerst moeten uw ogen goed opgemeten worden door een opticien/contactlensspecialist.

Wat is de additie bij multifocale lenzen?
Dat is de sterkte van het leesgedeelte. De multifocale lenzen additie wordt vaak aangeduid met ADD. Eerst komt er een + en dan een waarde van 1 tot 4.
Bij ons kunt u kiezen uit vele sterktes en opties. Weet u niet zeker welke sterktes u nodig heeft? Wij helpen u graag met het lezen van uw recept. Neem hiervoor contact op.


Zijn er verschillende soorten multifocale lenzen?
Multifocale lenzen zijn in verschillende sterktes en soorten te verkrijgen. Er zijn zachte multifocale lenzen en harde multifocale lenzen.
Multifocale lenzen met cilinder
Draagt u lenzen met een cilinder? Geen probleem. U kunt ook multifocale lenzen met een cilinder bestellen. Dit worden ook wel torische multifocale contactlenzen genoemd. Bekijk ons assortiment multifocale torische lenzen.


Multifocale lenzen voor droge ogen
Multifocale lenzen voor droge ogen hebben een natuurlijk vochtbalans. Hierdoor droogt de lens minder snel uit. Door het vocht blijft de lens soepel in uw oog liggen, dit voorkomt droge en geïrriteerde ogen. Wij helpen u graag met de keuze voor de beste multifocale lenzen voor droge ogen.
Ook uw make up aanbrengen gaat makkelijker met multifocale contactlenzen.

Ons assortiment Multifocale lenzen
Wij hebben een groot assortiment aan multifocale lenzen van verschillende merken, zoals:

De prijs van multifocale lenzen hangt af van de soort en het merk. Hoe complexer en luxer de lens, hoe duurder hij zal zijn. De goedkope multifocale lenzen zijn bij ons altijd van uitstekende kwaliteit.

Wilt u meer weten over ons assortiment en welke lenzen het beste bij uw ogen passen? Neem dan vrijblijvend contact op.

Ja, ik wil meer weten over multifocale lenzen