Home Producten Zoeken Inloggen Winkelwagen

Lenzen in- en uitdoen

banner_website_lenzen_indoen
Ben jij net begonnen met lenzen dragen maar weet jij niet hoe je lenzen moet insteken? Wij leggen het hieronder uit hoe je in 5 stappen contactlenzen indoet. Draag je harde lenzen dan werkt het anders.

Eenvoudig contactlenzen indoen in 5 stappen:


Stap 1: Was je handen


Voor het indoen van je lenzen was je altijd eerst je handen met water en zeep. Let erop dat er geen zeepresten aan je handen blijven en dat je handen volledig droog zijn voor je de lenzen indoet. Hygiëne is enorm belangrijk bij contactlenzen, dit om ooginfecties te voorkomen. Draag je maandlenzen? Zorg dan dat je jouw lenzenvloeistof bij de hand hebt.Stap 2: Plaats je contactlens op het topje van je wijsvinger

Leg jouw blister (= lens in verpakking) plat neer, zodat er geen ongelukken mee kunnen gebeuren. Maak de verpakking open en pak voorzichtig met het topje van je vinger je eerste lens. Probeer jouw nagels niet te gebruiken, om krassen te voorkomen.

Stap 3: Controleer of je lens niet binnenstebuiten zit

Hoe kan je dit controleren? Plaats jouw lens op je vingertop en hou deze tegen het licht. Als de randen naar buiten lopen dan is het binnenstebuiten. Sommige lenzen hebben een 1-2-3 indicator, dan moet je ervoor zorgen dat de cijfers niet achterstevoren zijn. Het moet eruitzien als een kom met rechte randen.

Stap 4: Doe je ogen wijd open

Kijk omhoog en trek je onderste ooglid omlaag met je middelvinger, hetzelfde hand waar je lens op je wijsvinger ligt. Duw vervolgens met je andere hand het bovenste ooglid omhoog tegen je wenkbrauw.


Stap 5: Doe je lens in je oog

Breng je wijsvinger geleidelijk naar je oog. Knipper niet tot de contactlens in je oog zit. Doe je ogen langzaam dicht en knipper voorzichtig een paar keer. Zit je lens goed? Dan kan je jouw contactlens in het andere oog doen.

Enkele tips voor het indoen van je contactlenzen

Tip 1: begin altijd met hetzelfde oog
Begin bij het indoen van jouw contactlenzen altijd bij hetzelfde oog. Zo verklein je de kans dat je de verkeerde lens in het verkeerde oog doet.

Tip 2: Doe je make-up pas aan nadat je lenzen inzitten
Draag jij make-up? Doe dan eerst je lenzen in voor je make-up aanbrengt. Bij jouw lenzen indoen kunnen je ogen tranen waardoor je make-up kan uitlopen.

Tip 3: Doe je lenzen pas als je 30 minuten wakker bent
Wist jij dat tijdens het slapen je ogen boller worden? Wacht daarom ongeveer 30 minuten voordat je je lenzen indoet. Het indoen van je lenzen wordt dan ook gemakkelijker.

Tip 4: Laat je ogen langzaam wennen aan lenzen
Net gestart met contactlenzen? Start met je lenzen 2 uur te dragen en bouw het elke dag op met 2 uur. Check ook in de gebruiksaanwijzing hoeveel uur per dag je je lenzen kan dragen.

Instructievideo contactlenzen indoen & uitdoen