Home Producten Zoeken Inloggen Winkelwagen

Daglenzen

Daglenzen, start iedere dag met schone lenzen
Wilt u beginnen met het dragen van daglenzen? Wij vertellen alles wat u moet weten.

Wat zijn daglenzen precies? De naam zegt het al. U start iedere dag met een nieuw paar lenzen. U draagt een paar lenzen dus nooit langer dan één dag. Het is dus een hygiënische manier van lenzen dragen.

Wilt u daglenzen kopen? Bij Eyelens kunt u gemakkelijk online uw lenzen bestellen van verschillende merken.

Voordelen van daglenzen
U hoeft uw lenzen niet dagelijks schoon te maken. U begint gewoon de dag met een nieuwe set die helemaal schoon is
Als u last heeft van allergieën dan is een schone lens comfortabeler voor het oog
Daglenzen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals: torisch en multifocaal  
Handig tijdens het sporten of op vakantie
Daglenzen kunt u prima combineren met een bril

Nadelen van daglenzen
Bij een minder voorkomende sterkte kunnen daglenzen duurder in aanschaf zijn dan maandlenzen

Hoe lang mag u daglenzen inhouden?
Kunt u daglenzen meerdere dagen gebruiken? Het antwoord is simpel: nee dit kan niet. Daglenzen zijn ontworpen om maar één dag te dragen. De lenzen zijn dun en liggen hierdoor soepel in het oog, door de structuur is de lens minder lang houdbaar.

Zodra u de lenzen langer gaat gebruiken dan voorgeschreven wordt de kwaliteit minder en gaat de zuurstofdoorlatendheid sterk achteruit. Dit kan vervelende gevolgen hebben, zoals: het scheuren van de lens, de lenzen passen niet meer goed in uw oog en u kunt irritaties aan uw oog krijgen. Gebruik daarom daglenzen altijd maar één dag.

Soorten daglenzen
U heeft de keuze uit de volgende soorten contactlenzen:

Sferische daglenzen
Sferische daglenzen zijn het meest voorkomend. Ze corrigeren bijziendheid en verziendheid. Dit zijn de ‘’normale’’ lenzen.

Multifocale daglenzen
Wanneer u lenzen draagt, maar ook een leesbril nodig heeft kunt u multifocale lenzen overwegen. Dit zijn lenzen met een leesgedeelte. Beide sterktes kunnen in de lens verwerkt worden. Zo wordt uw leesbril overbodig.


Torische daglenzen
Wanneer u daglenzen met een cilinder nodig heeft dan noemen we dit astigmatisme. Om de onregelmatigheid in het hoornvlies te corrigeren zit er een extra correctie in de lens, de cilinder.


Daglenzen voor droge ogen
Als u lenzen draagt en last heeft van droge ogen kan dit irritaties veroorzaken in uw oog. Er zijn verschillende middelen die u kunt gebruiken om droge ogen te voorkomen, zoals oogdruppels en oogvitamines.

Ook zijn er speciale daglenzen die een hogere zuurstof toevoer hebben. Dit zijn de silicone hydrogel lenzen. Deze lenzen laten tot wel vijf keer meer zuurstof door in het oog. Zeer geschikt voor mensen die snel last hebben van droge ogen.

Daglenzen of maandlenzen?
Wij kunnen ons voorstellen dat u twijfelt tussen maandlenzen en daglenzen. Voor welke u moet kiezen is erg persoonsgebonden. Als u geen zin heeft om uw lenzen elke dag grondig te reinigen dan kunt u beter kiezen voor daglenzen. Maandlenzen daarentegen zijn dikker en passen hierdoor erg goed in het oog.

Wat ook kan meespelen is uw budget. De kosten voor daglenzen liggen gemiddeld wat hoger dan maandlenzen. Dit verschilt natuurlijk per merk.

Groot assortiment daglenzen van de beste merken
We hebben een groots assortiment daglenzen van de beste merken. Bekijk hier de producten per merk:


Wilt u meer weten over onze daglenzen en de verschillende merken? Neem dan contact met ons op.