Creëer een account & ontvang 10% korting

Zorgverzekering lenzen: verschillend per verzekeraar

Zorgverzekering lenzen: verschillend per verzekeraar

Zorgverzekering lenzen: verschillend per verzekeraar

Begint u voor het eerst aan contactlenzen? Dan is het goed om te weten dat u een deel van uw kosten via de meeste zorgverzekeringen kunt declareren. Er is alleen geen vaste regeling die bepaalt hoeveel u terug krijgt en per welke periode dat gebeurt. Het is dus belangrijk dat u goed onderzoek en eventueel navraag doet naar wat uw zorgverzekering allemaal voor u vergoedt als het gaat om brillen en lenzen. Wie weet kunt u bij een andere zorgverzekering meer vergoed krijgen. Het is goed om te weten dat u ééns per jaar (per 1 januari) kunt overstappen op een andere zorgverzekering. Neem deze beslissing dus ruim vóór het einde van december, gezien de zorgverzekeraar ook wat tijd nodig heeft om de wijziging te verwerken.

Grote onderlinge verschillen verzekering lenzen

Per zorgverzekeraar zijn er grote onderlinge verschillen tussen de premies die u betaalt, de dekking die gegeven wordt in de aanvullende verzekeringen en de bedragen die vergoed worden. Zo kan de premie voor een aanvullende verzekering variëren van 4 tot 140 euro, en vergoeden de zorgverzekeraars ook bedragen over verschillende periodes. Bij de ene zorgverzekeraar mag je eens in de twee jaar een bedrag declareren, bij de ander is dat drie jaar. Voor mensen met een speciale oogaandoening of extreme sterktes is het aan te raden advies in te winnen bij de zorgverzekeraars, gezien er ook verzekeringspakketten zijn voor specifieke situaties. Bij de verzekering van lenzen is het dus belangrijk om alle opties te onderzoeken.

Lenzen verzekering: de declaratie service van Eyelens

Bij Eyelens kunt u, als u dit wil, de declaratie van uw vergoeding direct met de meeste zorgverzekeraars regelen. Dit is onze uitgebreide declaratie service. Voor meer informatie en de declaratie voorwaarden kijkt u op de website.