Creëer een account & ontvang 10% korting

Varifocale lenzen

Varifocale lenzen

Varifocale lenzen

Er zijn veel verschillende termen en benamingen als het gaat om contactlenzen. Zo heeft u vast weleens gehoord van multifocale, bifocale en varifocale lenzen. Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt, maar mogen niet gezien worden als een synoniem van elkaar. Er zit namelijk wel degelijk verschil in. Op deze pagina leest u alles over varifocale lenzen en de verschillen ten opzichte van andere lenzen. Dat verschil is namelijk te vinden in het ontwerp van de betreffende lens. Bifocale lenzen zitten bijvoorbeeld als volgt in elkaar: de lenzen zijn opgebouwd in ringen, waarbij de ene ring uitgerust is met een sterkte voor dichtbij, en de andere met een sterkte voor veraf. De ringen worden om en om geplaatst. Bij een varifocale contactlens is het zo dat de sterkte van de rand naar het midden toe afneemt. De lens is dus in het midden wat boller dan aan de randen. Dit heet een asferisch ontwerp.

Wanneer zijn varifocale lenzen nodig?

Varifocale contactlenzen zijn zachte lenzen die speciaal zijn aangepast voor ouderdomsverziendheid (presbyopie). U kunt met deze lenzen dus zowel dichtbij als veraf beter zien. Dit geldt dus ook voor multifocale en bifocale contactlenzen. Lenzen die u beter wapenen tegen presbyopie zijn te vinden in het assortiment van Eyelens. U vindt hier verschillende verpakkingen en prijzen.

Bestellen bij Eyelens

Bestelt u uw lenzen bij Eyelens, dan profiteert u van snelle levertijden en een aantrekkelijke staffelkorting als u meerdere verpakkingen met dezelfde sterktes bestelt. Verzending is bij ons gratis, bovendien past uw bestelling altijd door de brievenbus door een speciale verpakking. Is uw product voldoende op voorraad? Dan geldt de volgende regel: heeft u uw bestelling vóór 15.00 uur geplaatst, dan wordt de bestelling dezelfde dag nog verzonden.

Heeft u nog nooit eerder lenzen online besteld, of twijfelt u over uw sterkte? Dan raden wij aan eerst uw ogen te laten opmeten, zodat u zeker weet dat u de juiste sterkte bestelt.