Creëer een account & ontvang 10% korting

Soorten lenzen

Soorten lenzen

Soorten lenzen

Wie lenzen heeft of lenzen nodig heeft zal er al snel achter komen dat er heel veel verschillende soorten lenzen zijn. Doordat er zoveel soorten contactlenzen zijn is het van belang om goed te weten welke lenzen u nodig heeft en perfect aansluiten bij uw ogen.

Welke lenzen u nodig heeft wordt deels bepaald door u opticien. Een opticien dient te bekijken of uw ogen voldoende traanvocht aanmaken om daadwerkelijk lenzen te gaan dragen. Daarnaast kan aan de afwijking bepaald worden welke soort lenzen u kunt dragen. Wanneer u over deze gegevens beschikt, kunt u in vele gevallen zelf een keuze maken voor welke soort lenzen u kiest. Er kunnen verschillende soorten lenzen worden onderscheiden. Zo zijn er daglenzen, weeklenzen en maandlenzen.

Soorten lenzen en functies

Naast het onderscheid in soorten lenzen tussen daglenzen, weeklenzen en maandlezen kan er ook onderscheid worden gemaakt in de functies die lenzen hebben. Dit wordt vaak het soort of het type contactlens genoemd. Voorbeelden zijn multifocale lenzen, silicone hydrogel lenzen of torische contactlenzen. Ieder type heeft een eigen karakter en functies. Zo hebben silicone hydrogel lenzen een erg hoog zuurstof doorlatend gehalte en zijn torische lenzen speciaal ontworpen voor personen met een cilinderafwijking aan de ogen.

Diverse soorten contactlenzen bij Eyelens

De webshop van Eyelens heeft diverse soorten contactlenzen in het assortiment. Bij Eyelens kunt u zowel daglenzen als weeklenzen als maandlenzen bestellen. Ook kunt u kiezen uit veel soorten lenzen met verschillende functies. Het assortiment van Eyelens is één van de meest complete assortimenten van contactlenzen webshops in Nederland. Welke soort lenzen u ook zoekt, u zult het vinden bij Eyelens. Daarnaast kunt u bij Eyelens gebruik maken van diverse aanbiedingen, zoals het voordelig aanschaffen van bijpassende lenzenvloeistof. Bij Eyelens vindt u het meest complete assortiment, de meest betrouwbare merken en de scherpste prijzen. Bekijk het aanbod op de website.