Creëer een account & ontvang 10% korting

Kosten lenzen

Kosten lenzen

Kosten lenzen

Wat kosten lenzen? Contactlenzen kunnen erg in prijs verschillen, omdat er zoveel verschillende soorten lenzen zijn. Er valt geen bepaald bedrag vast te stellen voor lenzen. Kosten lenzen kunnen dus niet zo worden gegeven. Wel kan onderscheid worden gemaakt in kosten van soorten en merken contactlenzen.

Verschil in kosten tussen dag- en maandlenzen?

Er kan een verschil in kosten worden aangegeven tussen dag- en maandlenzen. Daglenzen draag je maar een dag, waarna je ze ‘s avonds weg gooit en de volgende ochtend weer nieuwe daglenzen in doet. Een voordeel hiervan wat betreft de prijs is dat daglenzen geen onderhoud en lensvloeistof nodig hebben. Maandlenzen daarentegen worden ‘s nachts bewaard in vloeistof en na een maand vervangen. Met maandlenzen dien je dus extra lensvloeistof en een lenshouder te kopen. Aan de andere kant ligt de prijs van maandlenzen gemiddeld meestal wat lager dan van daglenzen. Wat dat betreft kosten maandlenzen relatief gezien niet meer dan daglenzen.

Kosten lenzen types

Het type lens bepaalt natuurlijk ook de prijs van de contactlens. Er zijn speciale soorten lenzen, zoals de silicone hydrogle lens, waar je wellicht wat meer voor betaald dan een type lens dat vaker voorkomt. Silicone hydrogel lenzen zijn duurder dan normale lenzen maar ook beter. Het zijn zachte lenzen die veel meer zuurstof doorlaten naar het hoornvlies dan normale lenzen. Hierdoor heeft u minder last van droge ogen. Ook is de kans op infecties kleiner. Ook multifocale lenzen zijn een apart type contactlenzen. Deze zorgen ervoor dat je op verschillende afstanden scherp kunt zien, zowel dichtbij als veraf. Vandaar dat ook dit type lenzen gemiddeld wat duurder is dan normale contactlenzen.

Kosten merken contactlenzen

Uiteraard zit er ook verschil in de kosten contactlenzen van verschillende merken. Er zijn diverse merken contactlenzen, van laag tot hoog geprijsd. Er zijn bepaalde merken die wat meer kosten dan andere merken, maar je betaalt dan ook voor kwaliteit. Bekende merken bieden vaak ook verschillende types contactlenzen aan. Zo is er bijvoorbeeld het merk Bausch & Lomb, dit merk biedt multifocale lenzen, silicone hydrogel lenzen en nog veel meer soorten lenzen.