Creëer een account & ontvang 10% korting

Hydrogel lenzen

Hydrogel lenzen

Hydrogel lenzen

De silicone hydrogel lens is een innovatieve ontwikkeling op het gebied van contactlenzen. Hydro is afkomstig van hydrateren: vochtig houden. Hydrogel lenzen bevatten speciale silicone hydrogel. Dit materiaal is zuurstofdoorlatend, waardoor de zuurstof het oog direct kan bereiken. Een normale zachte lens laat ook zuurstof door, maar in mindere mate. Een hydrogel lens laat tot 5 keer meer zuurstof door dan een normale zachte lens, wat gezonder is voor uw ogen. Naast deze extra zuustof beschermen hydrogel lenzen uw ogen ook tegen schadelijke UV-stralen.

Het gemak van hydrogel lenzen

Dun, zacht, zuurstofdoorlatend en flexibel. Door de hydrogel lenzen kunnen uw ogen blijven doorademen. Dit heeft als voordeel dat u nog nooit zo veel comfort heeft ervaren bij het dragen van uw lenzen. U kunt ze hierdoor langer blijven dragen, zonder dat u er last van krijgt. Ook heeft u geen last van uitdroging van uw lenzen in droge omstandigheden. Een ander gemaksvoordeel is dat wanneer u wilt overstappen naar deze silicone hydrogel lenzen, u slechts een korte gewenningsperiode doormaakt. Uw ogen passen zich verrassend snel aan aan deze silliconen hydrogel lenzen. Een contactlens die u niet voelt zitten, wat wilt u nog meer?

Hydrogel lenzen in hoge mate verkrijgbaar

De meeste lenzenmerken zijn inmiddels al de silicone hydrogel lenzen gaan produceren. Eyelens heeft een enorm assortiment aan hydrogel lenzen, waaronder van de merken Bausch & Lomb, Ciba Vision, CooperVision, Johnson & Johnson en Optiview. Hydrogel lenzen zijn in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Zo zijn er silicone hydrogel maandlenzen, waarbij de voordelen van sillicone hydrogel worden gecombineerd met de voordelen van maandlenzen. Bij Eyelens kunt u ook torische lenzen bestellen op siliconenbasis, bijvoorbeeld de Air Optix Aqua for Astigmatism. Eyelens heeft ook de meest High Tech contactlens in het assortiment op dit gebied, namelijk de Dailies Total 1 van Ciba Vision. Nog niet eerder is er een lens ontwikkelt met dit enorme gehalte aan zuurstoftransmissie. Ervaar nu zelf de voordelen.