Home Producten Zoeken Inloggen Winkelwagen

De contactlenzen

Contactlenzen

Om veilig en gezond lenzen te kunnen dragen is het natuurlijk belangrijk om de juiste lenzen te kiezen! Het is daarom belangrijk om je ogen altijd eerst te laten opmeten door een contactlensspecialist op het moment dat je gaat beginnen met het dragen van lenzen. De lens die dan wordt geadviseerd is een lens die qua maat en vorm precies op jouw oog past.

Bij lenzen maken we onderscheid tussen Dag, Week of Maandlenzen. Week en Maandlenzen gaan in combinatie met de juiste keuze van lenzenvloeistof.
DAGLENZEN
Dit zijn contactlenzen die je dagelijks vervangt, geen aparte lenzenvloeistof elke ochtend weer frisse nieuwe contactlenzen.
WEEKLENZEN
Deze contactlenzen worden 2 weken gedragen en zijn bij uitstek geschikt voor dragers met comfort klachten of die met maandlenzen teveel last van vervuiling hebben. Deze contactlenzen zullen dus ’s nachts in een houdertje met lenzenvloeistof bewaard/gereinigd moeten worden.
MAANDLENZEN
Contactlenzen die na een maand dragen vervangen moeten worden, deze lenzen zullen dus ook ’s nachts in een houdertje met lenzenvloeistof bewaard/gereinigd moeten worden.
Mocht je al een ervaren lenzendrager zijn, weet je natuurlijk al precies welke lenzen je moet hebben. Soms kan het zijn dat een opticien of keten een huismerk verpakking verkoopt. Mocht je niet weten wat de originele merknaam is van die lenzen dan hebben we daar een handige lijst voor! Klik hier